(SIDE2): Amalie Lee (20), opprinnelig fra Norge men bosatt i London, fikk i 2012 en alvorlig spiseforstyrrelser. Men bare tre år etter har hun funnet veien tilbake til et sunt liv, og på sin populære Instagram-konto deler hun bilder av fremgangen, for å motivere andre til å søke hjelp og bli friske.

For to år siden begynte hun å gå til behandling, grunnet alvorlig underernæring, og der fikk hun hjelp med både det fysiske og psykiske, skriver DailyMail. En til to ganger i uken møtte hun helsepersonell for samtale og veiing.

Handlet aldri om å se ut som en modell

Hun ble nødt til å få i seg 3000 kalorier om dagen, bare for å kunne gå opp en halv kilo i uken. Lee har valgt å ikke avsløre hva hun veide, fordi hun vet at det kan trigge andre som har, eller står i fare for å få, spiseforstyrrelser.

- Jeg var veldig deprimert i midten av tenårene, og jeg hadde dårlig selvtillit. Jeg ville bare forsvinne. Det handlet aldri om å se ut som en modell, men det var min måte å takle alt på, sier Lee til Daily Mail.

- Jeg lagde mange bisarre regler for meg selv om hva jeg kunne tillate meg spise, og til og med hvilken skje jeg måte bruke. Disse reglene fikk meg til å føle meg trygg, og som om jeg hadde kontroll. Men jeg hadde mistet kontrollen, og trangen til å ha kontroll, kontrollere meg i alt jeg gjorde.

Sykdommen ble tilslutt mer skremmende enn å bli frisk

20-åringen, som nå studerer psykologi, forteller at det ikke var en spesifikk ting som fikk henne til å oppsøke hjelp, men mange små.

- Jeg så hvordan menneskene rundt meg bekymret seg over meg. Hverdagslige aktiviteter føltes så tunge, og jeg endte opp med å isolere meg fra andre. Tanken på å tilbringe resten av livet mitt alene, konsumert av sykdommen, ble etter hvert mer skremmende enn tanken på å bli frisk, sier Lee til den britiske avisen.

- Spiseforstyrrelser ender ofte opp som en identitet, og jeg ville ikke være den «anorektiske jenta». Jeg ville være meg - jeg var syk, og lei av å være syk og sliten, sier hun.

I 2014 ble hun friskmeldt. Hun vært normalvektig siden, og har ikke hatt noen alvorlige tilbakefall.

Det samme året startet Lee bloggen Let's Recover for å både informere og å skape et møtested for andre som slet med det samme som henne.

Hun har også en populær Instagram-konto hvor hun har dokumentert veien fra spiseforstyrret til frisk. Her deler hun bilder av hvordan hun ser ut nå, hvordan hun så ut da, og hun deler også fristende bilder av mat og motiverende sitater på bloggen sin.

Se noen av bildene hennes her: