(SIDE2): Det er den tiden på året. Mørket og kulden har invirkning på både hud, hår og humør.

Side2s redaksjon merket svært godt overgangen i år, og har derfor testet ut åtte ulike ansiksiktsmasker til en rimelig penge for å se om de kan hjelpe på den trøtte og glisne huden redde vinterhuden raskt.

De åtte ulike variantene vi har testet koster fra 15 til 50 kroner, og kommer i alt fra enkel til tre-pakninger, og lover intens fuktighet, ny glød og en følelse av friskere hud.

Under kan du se hvilke som fikk best resultat:

Chocolate Masuqe, Montagne Jeunesse
For normal, tørr og t-sone-hud. Med kakao og sheasmør.

(kr 14,50)

Lover: Gir huden næring med en fyldig kremaktig nytelse. Rik på naturlige stoffer. Denne uforedlede masken åpner porer og trekker ut urenheter. De helbredende egenskapene i dødehavssalt og de fuktgivene fordelene med kakao-og sheasmør fornyer huden og tilfører fuktighet, og du vil se yngre ut. Behandlingstid 10-15 minutter.

- Klønete plastikkpakke som gjør at det blir grisete og klissete å føre på masken. Behagelig konsistens og lukt. Masken føles deilig på huden og stivner etter noen minutter, enkel å skylle av. Huden føles ikke noe annerledes etterpå - den gir ingen ekstra fukt eller glød. Det er ingen forandring i huden dagen derpå heller. Pluss for at produktet er fritt for hormonforstyrrende stoffer.

Konklusjon: Gir ingen effekt på huden. Testet på kombinasjonshud.

ansiktsmaske
ansiktsmaske

Intensively Moisture Mask, Nivea
To i èn med sjømineraler og vitamin E.

(kr 19,50)

Lover: Formelen med Hydra IQ, aloe vera og Vitamin E gir ny energi til huden og gjør den naturlig strålende med varig resultat. Gir huden intensiv fuktighet og umiddelbar friskhet. Bidrar til å opprettholde huden naturlige fuktighetsbalanse, og resultatet er at huden får tilført optimal fuktighet og etterlates med en sensasjonelt oppfrisket følelse. Behandlingstid er 10-15 minutter.

- Denne har et lyseblå farge og en lett tekstur som er lett å smøre utover. Ingen iriitasjon under virketiden. Duften er relativ nøytral og frisk.

Konklusjon: Masken føles forfriskende både under og etter behandlingen. Huden får mer fuktighet, og den gir en fin glød. Et godt, billig alternativ. Testet på kombinasjonshud (tørr/fet).

ansiktsmaske
ansiktsmaske

Very Berry Ultra Moisturising, Montagne Jeunesse
Med blåbær og tranebær.

(kr 14,50).

Lover: Ansiktsmasken er spekket med saften fra pressede blåbær og knuste tranebær. Denne fruktige masken er også full av antioksidanter. Pleiende fersken olje og kjølende aloe-vera vil få huden til å føles frisk og renset.

- Masken lukter litt sånn blåbærsmoothie/tyggegummi-aktig og selv om mange kanskje synes at den lukter godt, så liker jeg helst at ansiktsmasker lukter «rent» eller friskt. Etter å ha tatt den på føltes huden først litt kald, og så litt varm, også prikker det, og jeg ble bekymret for at dette skulle føre til noen ugunstige utbrudd av dårlig hud. Men dette gikk fint. Den inneholder litt glitter, som ikke vaskes av etter en skyll, og det er også noe som kanskje ikke faller i smak hos alle.

Konklusjon: Det som er fint med denne masken er at den er spekket med antioksidanter og at den er parabenfri. Etter bruk kjennes huden noe mykere ut, om enn synes jeg ikke at det ble noen synlige ytre resultater (for eksempel glattere hudoverflate, eller mer glød).

ansiktsmaske
ansiktsmaske

Nourishing Honey Mask, Nivea
To i èn. For tørr hud med honningekstrakt og mandelolje.

(kr 19,50).

Lover: Skal berolige tørr og stresset hud, etterlater den gjenfuktet. Rens huden og legg på masken. Unngå øyeområdet. Fjern eventuelle rester med en renseserviett. Behandlingstid på 10-15 minutter.

- Behagelig og lett avkjølende. Maskene er litt klissete å ta på. Lot den sitte i 15 minutter. Huden føles fuktigere og mykere, og røde tørre flekker er borte. Masken er dog veldig klissete. Tørker av ansiktet en gang til, men fremdeles veldig klissete hud. Klisset er borte dagen etter (sitter igjen på putetrekket?), men huden føles myk og fuktig.

Konklusjon: Den virker å gi fukt, men den er alt for klissete i huden etterpå. Usikker hvor mye som faktisk virker i huden, og hva som bare er et lag oppå huden. Virker derimot uansett der og da, og huden ser bra ut. Testet på tørr hud.

ansiktsmaske
ansiktsmaske

Dead Sea Mineral Mask by H&M
Med naturlig sjøgress, havsalt og mineraler.

(kr 19,50)

Lover: Lover å gi en glødende og sunn hud.

- Smøres på over ansikt og hals, la den virke i 10 til 15 minutter. Masken har en merkelig lukt, litt medisinaktig. Jeg får en kald følelse i huden når den påføres og slik er det også under maskens virketid. Masken stivner.

Konklusjon: Rett etterpå får huden en myk følelse, og huden føles glatt, men allikevel tørr. Det svir i huden når jeg påfører serum i etterkant av behandlingen. Dagen etter føles huden litt fet. I beste fall hadde denne masken ingen effekt på min hud, i verste fall gjorde den huden verre med at den fikk huden til å føles fet ut. Testet på kombinasjonshud (tørr/fet).

ansiktsmaske
ansiktsmaske

Rich Chocolate Moisturising Face Mask by H&M
Med middelhavsleire, kakao og sheasmør.

(kr 19,50)

Lover: Skal gi huden ekstra fuktighet og næring til huden. Behandlingstid på 10-15 minutter.

- Helt ok å føre på huden, men litt klissete og fet. Lukter syntetisk sjokolade. Masken tørker fort inn på huden, men den føles ikke fuktighetsgivende under behandlingen som varte i et kvarter.

Konklusjon: Følelsen av å være stiv i ansiktet etter behandlingen er ikke et pluss. Den tilfører lite fuktighet og ingen umiddelbar effekt verken samme dag eller dagen etter. Testet på kombinasjonshud (tørr/fet).

ansiktsmaske
ansiktsmaske

Fun Day Smoothing Facial Mask, Iroha
Tre i èn. Med kokosnøtt og roser.

(kr 49)

Lover: Skal gi huden en ekstra dose fuktighet, og den kremete masken skal gi ekstra komfort til huden. Behandlingstid på 15-20 minutter.

- Denne er lett å påføre med en myk og god konsistens. Den smarte åpne- og lukkemekanismen gjør at masken ikke tørker ut, og kan brukes tre ganger. Masken føles behagelig på huden, lett prikkende i starten, men en får raskt en avslappende følelse. Lett duft av kokos.

Konklusjon: En god ansiktsmaske som ga huden fuktighet både rett etter, og et par dager etter bruk. Huden føltes myk, forfriskende og ren. Testet på kombinasjonshud (tørr/fet).

ansiktsmaske
ansiktsmaske

Mudd Sea Mask, Chattem
Mineraler, vitamier og marineproteiner er kombinert i 100% ren leire.

(kr 25,50)

Lover: Huden skal føles dyprenset og fornyet. Den tetter ikke porene, og etterlater derfor ikke kviser. Fukt huden med varmt vann, klapp av meste vannet. Påfør hele ansiktet, minus øyeområdet. Fjernes med våt, kald klut. Behandlingstid 10-15 minutter.

- Masken av typen mudd er mer flytende enn tilsvarende, og er lett å påføre. Den er litt kald på, og døles litt ubehagelig når den etter hvert stivner på huden. Ventet i 15 minutter. Huden føles smidig, men svært tørr - og følelsen blir verre etter hvert som halvtimen går. Dagen etter føles huden fremdeles like tørr, har flekker med hud som flasser rundt nesen/kinnene og haken.

Konklusjon: Denne gir ikke fukt og bør være til skrekk og advarsel. Bruker du denne før julefesten, risikerer du å måtte ty til krisehjelp for å redde restene. Lambi, eat your heart out! Testet på tørr hud.

ansiktsmaske
ansiktsmaske

(Testen ble utført av fem kvinner i alderen 25-35 på Side2. Ansiktsmaskene kan man få kjøpt på diverse apotek, helsekostbutikker, dagvarebutikker og i hudpleieavdelingene hos kleskjeder).