Biltyverier er et relativt stort problemer over store deler av verden, og for mange er det også et aldri så lite problem at noen i familien låner bilen uten helt å ha lov til det også.

Så hva gjør man med det? Vel, en kan gjøre som GM som i disse dager oppgraderer sin tyvradd-elskede Escalade med mer avansert startsperre, trykksensorer for vindusknusing og lignende - eller så kan man gjøre det på den japanske måten.

En gruppe forskere ved Advanced Institute of Industrial Technology har nemlig en teori om at det går an å nøyaktig identifisere deg som person gjennom rumpa di - eller nærmere bestemt hvordan rumpetrykket ditt påvirker setet i bilen.

Som et forsøksprosjekt har de laget et bilsete som måler rumpetrykket ditt gjennom 360 sensorer, som analyseres for å identifisere deg. Om rumpetrykket ditt ikke er korrekt, er tanken at bilen ikke vil starte.

Forskerne hevder at setet så langt er i stand til å korrekt identifisere sjåføren i 97,8 prosent av tilfellene, i et svært begrenset eksperiment de har gjennomført. Dette er et tall som kan fremstå som overraskende høyt, men som i praksis betyr at systemet er langt på vei ubrukelig. Og da har en ikke engang begynt å se på utfordringene rundt forskjellige klær, at folk går på lavkarbodietter (eller utvikler et behov for det) - og ikke minst det faktum at rumpeutvalget til forskerne så langt bare har bestått av seks personer.

Målet til forskerne er nå å jobbe med bilprodusenter for å videreutvikle konseptet slik at det faktisk kan rulles ut i nye biler om noen få år.