Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fornekter ikke Bibelen fordi jeg stemmer Ap

Predikant får krass kritikk for sitt politiske standpunkt.

Den kjente predikanten Rune Edvardsen får kritikk fra kristne kretser etter at han i forrige uke gikk ut med støtte til Arbeiderpartiet i forbindelse med at kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) besøkte Sarons dal, skriver den kristne avisen Dagen.

- Jeg setter veldig pris på de verdiene partiet har, sa Edvardsen ifølge Fædrelandsvennen.

Noe av det som har utløst kritikken, er Aps standpunkter når det gjelder abort, Israel og homoekteskap - og debatten har rast på nettsidene til avisen.

- Det er både trist og tragisk å registrere at Rune Edvardsen går åpent ut og støtter Ap, et parti som for lengst har forlatt de kristne verdier, skriver en av de mange kritikerne.

- Jeg vil først beklage
Nå slår imidlertid predikanten tilbake. Gjennom et langt innlegg, som han torsdag kveld la ut på sin Facebook-side, forklarer han hvorfor han støtter Ap.

- Ville det ikke vært litt merkelig om alle kristne var samlet i ett parti og alle de andre var i ikke-kristne partier. Det hadde blitt veien mot totalitære samfunn og religions- og borgerkrig, skriver lederen for menigheten Troens Bevis.

Edvardsen påpeker at politiske partier ikke er en menighet.

- Politikken må ta for seg de store linjene i samfunnet. Dette har også vært styrken i Norge, skriver han.

Han beklager samtidig til sine misjonsvenner:

- Etter at mange engasjerer seg i at jeg har gitt min støtte til Ap i valget, vil jeg først beklage for alle misjonsvenner som har følt seg sviktet ved at mitt politiske syn er blitt frontet. Skulle det imidlertid bli reist noe tvil hos noen om mine synspunkter i fundamentale og viktige bibelske standpunkt, vil jeg presisere at jeg står for Bibelens lære i disse emner, skriver Edvardsen.

- Jeg fornekter ikke Bibelen eller evangeliet, vektlegger han.

- Fordi de støtter Frp
Han forteller at hans far, Aril Edvardsen, som stiftet menigheten han leder, stemte KrF.

- Jeg skulle gjerne gitt KrF min stemme jeg også om de ikke ga sin støtte til høyresiden, og spesielt til Frp, som etter min mening ikke står for noe annet i moralske saker enn det som Ap blir uthengt for, skriver Edvardsen i innlegget.

- Nevnes kan homofilt partnerskap. Abortloven stemte de for samme med Høyre. Frps liberalisering og frie syn på alkohol og porno burde jo uroe de kristne. Det er ikke store forskjeller i sakene som Ap kritiseres for i forhold til høyresiden, fortsetter han.

Edvardsen skriver at KrF er et godt valg, men konstaterer at Ap har flest kristne velgere.

- Det vet jeg, men det må være lov å være en god nok troende også i andre partier. Ap er vel det partiet som desidert har flest kristne. La oss passe oss at ikke tusenvis av Ap-velgere som tror på Jesus, blir stemplet som å være med på å avkristne landet, skriver han.

- KrF og Ap sammen
Edvardsen sier at hovedgrunnen til Ap-støtten, er at både Høyre og Frp ønsker å kutte i bistandsmidlene.

- Mitt hovedanliggende i støtten til Ap er at vi trenger å vise solidaritet mer enn noen gang. Jeg har vært i 113 land og er stort sett på veien for evangeliet hele tiden. Her møter jeg en verden som trenger solidaritet og kjærlighet mer enn noen gang, står det i innlegget.

Han mener rett og slett at KrF burde bytte side, og heller samarbeide med Ap.

- Her synes jeg KrF burde være på den andre siden av sentrum, og sammen med Ap fronte disse verdiene, skriver predikanten.

Ap: - Viktig at han toner flagg
Aps nestleder, Helga Pedersen, sier hun er glad for Edvardsens støtte.

- Jeg er glad for at Rune Edvardsen støtter Arbeiderpartiet. Det er veldig viktig at han toner flagg i retningsvalget til høsten, sier Pedersen til Nettavisen.

Hun påpeker at Ap er et parti som står for et sterkt fellesskap.

- Vi står for en politikk som er basert på sterkt fellesskap og rettferdighet, der vi alle sammen bidrar til spleiselaget for å gi alle, uansett bakgrunn, tilgang til skole, utdanning og gode helsetjenester, sier Pedersen.

Pedersen mener abortspørsmålet ikke er god nok grunn til å ikke stemme på Ap.

- Når det gjelder bortsortering av barn med Downs syndrom, står vi fast på retten til selvbestemt abort og at de mennesker som har funksjonshemming, Downs syndrom, psykiske lidelser eller rusproblemer også har rett til et rettferdig liv, sier hun.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken