Gå til sidens hovedinnhold

Åpner døren til Fredriksen

Scorpion Offshore-ledelsen liker John Fredriksen bedre enn investeringsfondet Fortune Super Equity.

Det er tatt et nytt skritt mot at John Fredriksens riggselskap Seadrill kan kjøpe opp lillebror Scorpion Offshore. I en melding sent fredag kommer det frem at styret i Scorpion Offshore ikke anbefaler budet fra investeringsfondet Fortune Super Equity mpå 80 pr. aksje.

NA24 - din næringslivsavis

Styret i Scorpion mener at John Fredriksen & Co. vil komme med et bud som blir på minst 80 kroner pr. aksje. Styret og ledelsen sitter selv med 21 prosent av Scorpion har ikke tenkte å godta budet fra Fortune. Sammen med Fredriksens 36 prosent, er det da flertall mot budet til Fortune.

Kom fort på banen
Etter at budet fra investeringsfondet Fortune Super Equity kom på plass, har Fredriksens menn snudd seg raskt. Seadrill ga meglerhuset Pareto Securities en ordre på å kjøpe opp 15,4 millioner aksjer i Scorpion.

Meglerhuset fikk straks grep om 8,1 millioner aksjer i Scorpion, og med sine eksisterende aksjer i Seadrill kom man dermed oppe i en eierandel på 36 prosent.

Dermed utløses også budplikten, og Seadrill sier i en melding at de vil sette frem et pliktig tilbud umiddelbart. Budet vil ligge på 80 kroner per aksje, som er identisk med tilbudet fra Fortune.

Gir økt verdi
Seadrill-ledelsen mener at riggene Scorpion har til bygging vil gi god avkastning for aksjonærene.

- Styret har konkludert at investering i en flåte på syv moderne høyt spesifiserte oppjekkbare rigger som alle leveres innen utgangen av 2009 vil øke selskapets kontantgenerering og gi økt verdi og utbyttepotesial fremover, skriver styret i Seadrill i begrunnelsen for at de nå likevel vil kjøpe opp Scorpion Offshore.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien