Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for Riksnytt i Kanal 24

NTBs Riksnytt kan bli en av underleverandørene til Kanal 24.

SBS Radio har begynt å se på hvordan innholdsproduksjonen til Kanal 24 skal løses når selskapet tar over, men enn så lenge foreligger lite formelt.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

SBS Radio-sjef Bente Klemetsdal følger med på det som skjer i Kanal 24 i disse dager, men enn så lenge sitter hun på gjerdet. Først når Kanal 24 formelt blir en del av SBS Radio tar Klemetsdal tak.

- Klarer kravene
Torsdag ble det kjent at Kanal 24 har kuttet i enkelte av sine nyhetssendinger, noe som strider mot konsesjonskravene.

Les også: Går mot konsesjonskravene

- Det er klart at vi har lest konsesjonskravene og det blir en utfordring, men vi skal klare å møte dem. Hvordan vi løser det og hva vi gjør må vi se på når den formelle overtakelsen er gjennomført, sier Klemetsdal til NA24 Propaganda.

Nyhetsproduksjonen blir en av utfordringene.

- Det er klart at vi skal ha underleverandører vi også slik andre nyhetsorganisasjoner har. Vi har tross alt et sett med erfaringer om hvordan vi skal løse ting. Det vil bidra til at vi vil gjøre ting på en litt annen måte enn det er gjort i dag, sier radiosjefen.

NTB-hjelp?
En aktuell underleverandør kan være Riksnytt som NTB kjøpte fra Edda Media på tampen av fjoråret.

Les også: NTB kjøper Riksnytt

Men noen dialog om dette er enn så lenge ikke iverksatt.

- Nei, foreløpig er vi ikke i dialog om dette. I tillegg har ProSiebenSat mye nyhetsproduksjon i Europa og dessuten skal jo TV 2 også være med på eiersiden. Så det er en diskusjon vi vil ha med dem. Og så kan det foreligge andre leverandør. Jeg utelukker ingen ting før vi har sett på hva de kan tilby og hva vi trenger, forteller Klemetsdal.

ProSiebenSat1 eier blant annet TVNorge i tillegg til flere andre tv-kanaler på kontinentet, som den tyske nyhetskanalen N24.

Flytting
Enn så lenge er det ikke avgjort når den formelle overtakelsen finner sted. Først skal TV 2 nedbemanne radiokanalen, deretter skal Konkurransetilsynet og Medietilsynet ta stilling til om overtakelsen er i henhold med lovgivningen.

Når så har funnet sted, kan det blir aktuelt å flytte Oslokontoret til Kanal 24 fra Pilestredet til SBS Radios lokaler på Jernbanetorget.

- Det er det ikke tatt noen beslutning om, men det er naturlig å tenke seg at en flytting skal gjennomføres for å få i gang synergiene vi har sett på, konkluderer Klemetsdal.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis