Apper for mobiltelefoner og nettbrett er i vinden som aldri før, og nylig kunne Apple melde at de i løpet av 2012 hadde registrert nesten to milliarder unike nye nedlastinger av applikasjoner.

Les også: En helt utrolig Apple-rekord

Men med bokstavelig talt hundretusenvis av applikasjoner å velge mellom, og topplister som ofte domineres av døgnfluer, kan det være vanskelig å vite hva som virkelig er de gode applikasjonen du bør få fram. Side3 har derfor begynt å se på hvilke applikasjoner vi setter pris på og bruker i det daglige.

Noen vil du kanskje anse som selvfølgelige, mens andre er litt skjulte juveler.

De aller fleste applikasjonene er tilgjengelig for både AppStore og Google Play.

Vi håper også at våre lesere kan dele sine erfaringer, slik at vi kan samle de beste applikasjonene som er der ute!

Ruter Billett

Applikasjonen for deg som reiser med kollektivtransport i hovedstaden med ujevne mellomrom. Trykk på knappen før du går om bord, og vips er mobiltelefonen billetten din. I motsetning til med den vanlige elektroniske billetten, kan du med denne applikasjonen også kjøpe billett til flere personer.

NSB

NSBs app går i samme bane som Ruters løsning, men med enda flere funksjoner for dem som reiser med tog. Her kan du enkelt togbilletter, inkludert periodebilletter og ikke minst administrere din billetter - og du får oppdatert ruteinformasjon.

Netflix

Mye er skrevet om Netflix og dets utvalg, men en av de beste egenskapene til Netflix er at du kan bruke det på mange forskjellige enheter - og at systemet hele tiden holder styr på hva du har sett den siste tiden, og hvor du sist sluttet å se på en ting.

Dermed kan du se 10 minutter av Mythbusters før du legger deg på ditt nettbrett, og fortsette akkurat der du slapp mens du sitter på bussen på vei til jobb/skole dagen etter.

Kindle

Du trenger på ingen måte å kjøpe et eget lesebrett fra Amazon for å få tilgang til den enorme nettbokhandelen Kindle. Bare last ned applikasjonen til din mobil eller nettbrett, og få tilgang direkte.

Flipboard

Flipboard har for enkelte medlemmer i Side3-redaksjonen blitt den foretrukne måten å lese nyheter, reportasjer og trender på, samt få med oppdateringer fra Facebook og Twitter.

Artikler og bilder presenteres i et lekkert og intuitivt design som gjøre surfingen til en glede. Programmet er gratis.

Våre favoritter fortsetter på neste side!

PS! Vi vil veldig gjerne ha tips om hvilke applikasjoner du synes er uunnværlig!

Figure

Dette er et musikkprogram som har fått mye positiv omtale. Du kan justerer rytmer og spiller bassgangen slik du ønsker (og kan gjøre opptak) samt spille inn melodiene opp der igjen. Det er litt omstendelig til å begynne med, men etter hvert sitter det.

Det skal ikke forundre oss om dette programmet dukker opp på en konsert.

Chrome

Både Android og iOS har gode integrerte nettlesere for surfing, men vi skal ikke nekte for at vi setter stor pris på mange av Chromes fiffige småfunksjoner, og ikke minst synkronisering av innhold og sesjoner på tvers av flere PC-er og mobiltelefoner.

LES OGSÅ: Bytte til Chrome på iPhone?

Wordfeud

Du må ha bodd under en stein de siste årene om du ikke har fått med deg den norske supersuksessen Wordfeud, som i praksis er en digital utgave av Scrabble som du kan spille mot brukere i hele verden - enten på norsk eller andre språk du tror du kan. Seriøst vanedannende om du først er bitt av basillen.

Nike+ Running

For de treningsfrelste der ute, er det neppe noe som er så praktisk og motiverende som Nikes treningsapplikasjon, som har utviklet seg til å være en kombinasjon av kaloriteller, treningsdagbok og sosialt nettverk.

Flashlight

Enkelt og greit en applikasjon som bruker blitzlyset på mobilen din til å bli en lommelykt. Ikke den eneste applikasjonen av sitt slag, men utvilsomt en av de enkleste og mest populære.

Instagram

Enten liker du Instagram, eller så gjør du det ikke. Her på huset er vi godt delt på midten, men mange setter stor pris på både den sosiale bildedelingen og ikke minst bildeeffektene som har gjort Instagram til et fenomen.

Google Maps

Google har den beste karttjenesten vi vet om. Det fungerer veldig godt på Android-telefoner, og etter at Apple dummet seg ut med sin egen karttjeneste på iPhone, har Google laget en enda bedre tjeneste her.

Goodreads

Den ultimate tjenesten for deg som er glad i å lese. Et stort sosialt nettverk med bokanbefalinger.

IMDb

IMDb - eller Internet Move Database - er nettets beste oversikt over filmer og skuespillere, og har en helt enorm database med informasjon om hvor alt du kan tenke deg å vite om filmbransjen. "Hvor pokker har jeg sett henne før?", "Hvor gammel er han?", filmtrivia, trailere, nyheter og mye mer er hva du enkelt finner her.

Matprat

Tilgang til Matprats enorme database med oppskrifter er enkelt og greit genialt - spesielt når man står på butikken og lurer på hva man skal ha til middag.

Våre favoritter fortsetter på neste side!

PS! Vi vil veldig gjerne ha tips om hvilke applikasjoner du synes er uunnværlig!

Spotify/Wimp

Vi slår to fluer i en smekk her: Musikkapplikasjonene til de to store musikkstreamingtjenestene i Norge er gode, raske og gir deg tilgang til enorme mengder musikk. For mange av oss har disse totalt erstattet mobilens egen musikkfunksjon.

Yr

Yr har etablert seg den beste norske værtjenesten på nett, og mobilapplikasjonen fungerer utmerket. Spesielt har vi sansen for muligheten til å se metrogrammet, noe som gir svært detaljert oversikt over værutviklingen.

Posten sporing

Dette er en veldig enkeltfunksjonsapplikasjon, men gjør det usedvanlig enkelt å finne ut hvor langt på vei en pakke du har sendt, eller venter på, har kommet i Postens distribusjon.

Bloons TD 5

Et av de herligste tidtrøytespillene du kan få tak i. Et svært gjennomført Tower Defence-spill som gir deg alt fra lett underholdning til store utfordringer.

Earn to Die

Et vanedannende zombieracing-spill, der du må blande kløkt og flaks for å komme deg gjennom et stort antall brett.

Opera Mini

Opera Mini er riktignok ikke en like god nettleser som Chrome og Safari, men om du er på trege nettverk - eller i utlandet med dyr datatrafikk - er Opera Mini helt overtruffen å surfe med på mobilen. Teknologien som kan kutte databruken med opp mot 90 prosent gjør underverker for både surfehastighet og mobilregning.

Nettavisens Live Fotball

Om man er fotballgal er det ingenting som å ha full oversikt over hva som foregår til enhver tid - inkludert liveoppdateringer - rett i mobilen.

Shazam

Lurer du på hva slags sang som spilles i bakgrunnen, på radio eller hvor det nå enn skulle være? La Shazam høre et par sekunder, og så gir den deg svaret!

dB Meter Pro

Hvor høyt støynivå er det der du befinner deg? Denne applikasjonen gir deg veldig god oversikt.