Gå til sidens hovedinnhold

Apple har solgt fem millioner låter

Etter to måneder med online-salg i USA, har musikkinteresserte allerede kjøpt musikk for millioner av dollar.

"The iTunes Music Store" er blitt en stor hit for Apple etter starten i april. For 99 cents kan amerikanerne laste ned sanger på Macen som de kan brenne på sine egne CD-er.

Tjenesten er ment å være et lovlig alternativ til de mange fildelingsnettverkene som finnes, der nettbrukerne plukker gratis musikk. Mot slutten av mai la Apple inn egne begrensninger for å hindre fildeling i fra iTunes-systemet.

Den første måneden ble det kjøpt tre millioner sanger på iTunes og etter to måneder har ivrige Mac-brukere lastet ned fem millioner sanger.

BBC skriver denne uken at Apples suksess, som tross alt er begrenset av at det er kun amerikanske Mac-brukere med nyere OS som har tilgang, viser at publikum er villig til å betale for lovlig online-musikk.

Tjenesten krever at du laster ned en egen programvare, men du trenger ikke noe abonnement.

46 prosent av sangene er solgt som endel av et helt album (album koster 9,99 dollar) og av de 200.000 sangene som ligger ute, er 80 prosent lastet ned minst én gang av nettbrukerne.

Både det store utvalget, som er blitt mulig etter harde forhandlinger med de største plateselskapene, og det faktum at du kun trenger å legge inn kredittkortinformasjon én gang, gjør det fristende enkelt for online-brukerne.

Men musikksatsingen er like mye endel av en Apple-strategi for å selge musikkspilleren iPod. Den nyeste modellen, som er tilgjengelig både for Windows og Mac, kan romme opp til 7.500 låter. Per i dag skal det være solgt over én million iPod-er, melder selskapet.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene