Gå til sidens hovedinnhold

Apple i iPhone-trøbbel

Apple saksøkes for sin nye iPhone mindre enn en uke etter lanseringen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den amerikanske teknologigiganten Cisco Systems Inc. saksøker Apple fordi de sitter på merkevaren iPhone, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

De to selskapene har i hele fem år hatt samtaler om navnerettighetene til iPhone, uten å bli enige. Tross dette valgte altså Apple å lansere den nye iPhonen denne uken. Dette valget overrasket merkevarejurister som mener at det er sjeldent at et selskap introduserer et produkt de ikke har navnerettighetene til.

- Dette er et modig fremstøt av Apple. Jeg vil ikke kåre en vinner av løpet enda. Det er mange argumenter på begge sider, sier William Heller hos McCarter & English til Bloomberg.

Cisco har hatt navnerettighetene til iPhone i seks år. Selskapet fikk rettighetene som en del av oppkjøpet av InfoGear Technology Corp. i 2000, og selskapet selger nettbaserte trådløse telefoner under navnet iPhone.

Flere andre selskaper har også forsøkt å få navnerettighetene til iPhone.

iPod har vært en gedigen suksess som har sendt selskapets aksjekurs til himmels de siste årene og investorene både håper og tror at iPhone skal overta suksessen. På børsen i USA steg Apple med nesten 5 prosent i går og dagen iPhone ble introdusert, tirsdag, klatret aksjekursen med 8,3 prosent.

Apple er verdsatt til svimlende 83,35 milliarder dollar, som er det høyeste noensinne, mye takket være iPod og nå iPhone.

HTML EMBED

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant