Gå til sidens hovedinnhold

Apples nettbutikk hacket

Apple har lenge engasjert seg i kampen mot hackerne, men deres egen butikk måtte gi tapt.

Bare timer etter åpningen av Apples mye etterlengtede online programvarebutikk, dukket det opp informasjon om at det var oppdaget hull i betalingsrutinene. Ved å enkelt kopiere kvitteringsfilene for gratis applikasjoner, har det vært mulig å laste ned og bruke betalingsprogrammer - uten å betale for programvaren, skriver AppleInsider.com

Apple har lenge kjempet mot piratkopiering og har brukt mye tid og ressurser på å ligge et steg foran. Når Apple åpnet den nye nettbutikken har de enda en ressurskrevende oppgave foran seg i kampen mot piratvirksomhet på internett.

Slår tilbake
Ifølge John Gruber, som utvikler applikasjoner til Apple gjennom selskapet Daring Fireball, fungerer omveien bare på applikasjoner som ikke tillater Apples egne valideringsprosedyrer.

- For ekspel er det noen programmer som bare ser etter en kvitteringskode, uten å sjekke om koden matcher inn applikasjonenes unike ID, sier Gruber til AppleInsider.

Klare svakheter
I tillegg til å ha funnet en vei utenom betalingsystemene, har enkelte hackere påstått at de også har tatt seg inn i Apples Mac App Store, skriver Gizmodo.

Til tross for at utviklerne har bygget inn støtte for Mac App Store i Mac OS X 10.6.6, finnes det ingen beviser for at sikkerheten rundt nettbutikken er blitt testet grundig av Apple.

Kvaliteten på innholdet i Apples nye butikk høster også kritikk fra brukerne. En misfornøyd bruker har tatt prostesten sin så langt at han har opprettet en parodi-nettbutikk, hvor nettopp Apples Mac App Store blir paodert.

Les flere saker på NA24

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken