[Teknofil.no]: På gårsdagens resultatpresentasjon kunne Apple annonsere nok et kvartal med rekordomsetning, og en av de største vinnerne var iPad. Det selges én iPad hvert annet sekund, og nettbrettet kan allerede regnes som den mest populære PC-en i USA med en markedsandel på 15 prosent.

Langer ut mot rivalene
Det kommer en armada av rivaliserende nettbrett denne høsten, men det skremmer ikke Steve Jobs, som brukte anledningen til å dømme konkurrentene nedenom og hjem.

– Nettbrettene som kommer nå er døde ved ankomst, og produsentene vil droppe dem til neste år når de innser at de har bommet.

Forklaringen hans på hvorfor brett som Samsung Galaxy Tab og RIM Blackbook ikke kan true iPads suksess, er at de har for små skjermer. Elementene på skjermen kan bare bli så små før de blir vanskelige å treffe med fingrene. Det gjør det vanskelig å lage god nok programvare.

– 7 tommer er ubrukelig med mindre du inkluderer sandpapir så brukerne kan slipe ned fingrene til en fjerdedel av størrelsen, hoverte Jobs.

Det Jobs ikke nevnte, er at det finnes en 10-tommers konkurrent som du kan få til nesten halve prisen av hva Apple krever, nemlig Toshiba Folio 100.

Android ikke modent
Jobs benyttet også anledningen til å minne om at Google fraråder å bruke dagens versjon av Android på nettbrett.

– Til og med Google sier at man ikke skal bruke Froyo (2.2) og vente på neste års versjon. Hva betyr det når en programvareutvikler sier at man ikke skal bruke programvaren deres og man gjør det allikevel? Det betyr at de nye nettbrettene nesten ikke vil ha noen apps.

Uttalelselsene til Jobs ser ut til å være spikeren i kista for håpet om en mindre iPad. Han påpekte imidlertid at Apple har jobbet med og prøvd mange størrelser. Dette kan underbygge forrige ukes rykter om at Apple har utviklet en 7-tommers iPad, men ikke ønsker å lansere den.

Her til lands kan man foreløpig kun kjøpe Samsung og Toshibas nettbrett. Apples nettbrett må gråimporteres, og har foreløpig ikke norske menyer. Man regner imidlertid med at iPad vil lanseres i Norge i november.

Konkurrentene har foreløpig ikke kommet med noe tilsvar til Jobs' tirade.

Se hvilket brett som vant vår duell:
iPad vs Galaxy Tab vs Folio

(Kilder: AppleInsider, Engadget)