Apple og Samsung har i lengre tid vært i tottene på hverandre i rettssystemet i en lang rekke land. I all hovedsak går krangelen på at Apple mener Samsung har kopiert iPad og iPhone gjennom sine Galaxy-produkter.

Dette har ført til at selskapene har saksøkt hverandre der de kan, stort sett med det mål for øye å få innført salgsforbud mot hverandre produkter i forskjellige land. Begge selskaper har hatt midlertidig suksess flere steder, men så langt har rettsprosessene i all hovedsak vært nettopp det: Midlertidige.

Les også: Vi har prøvd nettbrettet Apple vil forby

Apple sier de er lei av at de skal være de som finner opp alt i denne industrien, mens Samsung mener det er ganske meningsløst at Apple hevder å ha enerett på bærbare enheter med en stor skjerm og ramme.

Og nå skal en dommer i England ha fått nok. 9 juli slo retten fast at Samsungs nettbrett Galaxy ikke gikk på kant med Apples registrerte design, og at ingen ville blande de to produktene. Ifølge dommeren er årsaken er Samsungs nettbrett ikke er «like kult», melder Bloomberg.

Etter denne dommen ønsket Samsung en rettslig kjennelse som skulle forhindret Apple i å si at Galaxy var en kopi av Apples produkter. Dette fikk de ikke rettens medhold i.

- De har rett på sin mening, sa dommeren.

Retten var derimot enige med Samsung i at Apples uttalelser om at Samsung hadde kopiert designet, skapte kommersiell skade. Retten har derfor beordret Apple til å gjøre noe ganske spesielt:

På sine britiske nettsider er Apple pålagt å legge ut informasjon om at Samsung ikke har kopiert Apples produkter. Denne informasjonen må ligge ute i et halvt år.

I tillegg må de rykke ut med annonser i Financial Times, gigantavisen Daily Mail, Guardian Mobile og teknologibladet T3 med det samme innholdet.

Ikke overraskende er dette ikke siste ord i saken. Apple har sagt de vil anke begge avgjørelsen - både den som sier at Samsung ikke har kopiert Apples produkt, og avgjørelsen om at Apple må gå ut med informasjon om dette.