Gå til sidens hovedinnhold

Nå mister menn jobben

4398 personer var arbeidsledige i Hordaland i desember. Dette er 807 flere enn i desember i fjor.

(iBergen.no) Dette er en økning på betydelige 22,5 prosent. Av alle kommunene i fylket er det Ulvik i Hardanger som stikker seg ut med 3 prosent arbeidsledige, melder NAV i en ny pressemelding.

Les mer:Ledigheten øker kraftig.

Arbeidsledige menn
Noe som kanskje er mer oppsiktsvekkende er at menn står for så godt som hele økningen i arbeidsledigheten og det er nå 1000 flere menn enn kvinner som er uten arbeid. Antall ledige menn steg med 41 prosent til 2700 fra desember i fjor til i år. For kvinnene er situasjonen lysere. 1700 kvinner er registrert som helt arbeidsledig, en økning på én prosent.

Den skeive kjønnsdelingen kommer ifølge NAV av at de ulike bransjene utvikler seg ulikt. I mannsdominerte bransjer som bygg og anlegg er antallet ledige nær doblet og også innen industrien øker tallet på arbeidsledige med over 60 prosent.

2500 jobber ble utlyst
De arbeidsledige utgjør 1,8 prosent av arbeidsstyrken i fylket. I tillegg deltok nær 1000 i arbeidsmarkedstiltak i desember, samtidig ble nærmere 2500 stillinger utlyst.

Arbeidsledigheten stiger likevel mindre i Hordaland enn for landet for øvrig, hvor ledigheten stiger med 29 prosent.

- Utviklingen går ikke like raskt her, blant annet fordi mange virksomheter leverer til oljeindustrien. I Oljesektoren er planene for 2009 lagt og investeringene vil stort sett bli gjennomført som planlagt. Dette kan bidra til ei tregere utvikling i arbeidsledigheten enn i landet ellers neste år, sier Kenneth Stien, avdelingsdirektør for arbeid og aktivitet i NAV Hordaland.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken