Gå til sidens hovedinnhold

Var «syk» - avslørt på Facebook

Ikke skriv at du skulker når sjefen er på vennelisten. Bare spør Kyle (21).

Kyle Doyle meldte seg først syk for sjefen, men ble gjennomskuet da sjefen tok en titt på Facebook-statusen hans. Nå har bedriften startet etterforskning av saken.

- Fuck it
21-åringen som jobber i et australsk telekommunikasjonsfirma meldte seg ifølge ninemsn.com syk av medisinske årsaker. Men Facebook-statusen sa noe annet. Samme dag endrert nemlig «sjuklingen» sin status i Facebook til:

«Kyle Doyle is not going to Work, f..k it, Im still trashed. SICKIE WOO!»

Slikt blir det konsekvenser av.

Har du noen liknende historier? Skriv til oss her (gjerne anonymt)

Krevde legeattest
Da sjefen oppdaget dette, tok han kontakt med sin arbeidstaker for å kreve legeattest. Doyle hadde ennå ikke oppdaget at han var gjennomskuet, og prøvde så godt han kunne å argumentere seg ut av vanskelighetene.

«Sykefravær i en dag krever ingen sykemelding forutsatt at jeg har konstatert at jeg er syk grunnet medisinske årsaker», lød Doyles e-postrespons, ifølge ninemsn.

Sjefen sendte da e-post tilbake der han sa seg enig i dette. Men det var bare en hake, nemlig at det også var en forutsetning at det var sant, noe de hadde fastslått at ikke var tilfellet.

Mer fra Nettavisen.no/jobb:

- Farlig å stå fram som sadomasochist

Her ryker jobbene

Sjekk om du er utbrent

Spillet over
Doyle krevde da bevis på at han hadde skulket jobben. Sjefen løste ut trumfkortet, og sendte Doyle et screenshot fra Facebook.

Meldingen de fikk tilbake var heller uklar, men mye kan tyde på at han forstod at spillet var over: «Hahaha, lmao (lmao = ler meg i hjel), epic fail... no worries man».

En talsmann for firmaet har sagt at de nå har startet etterforskning av hendelsen.

Doyle har nå forandret Facebook-statusen til «trying to hide», ifølge ninemsn.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken