Gå til sidens hovedinnhold

Ansatte avslører det verste med Google

Kanskje ikke verdens beste arbeidsplass likevel?

Google er selskapet de unge IT-hjernene sikler etter å arbeide for og stedet hvor ikke IT-hjerner skulle ønske de var smarte nok til å arbeide.

Ja, nettselskapet har blitt kåret til verdens beste arbeidsplass en rekke år på rad, men er Google så bra å arbeide for som vi har lest?

Nå viser det seg nemlig at til tross for gratis og ofte døgnåpne kantiner, luftige og lekne kontorlokaler og bibliotekt og spillrom er ikke Google en arbeidstaker drømmeplass, skriver Business Insider.

De viser til et diskusjonsforum på Quora der tidligere og nåværende ansatte hos Googler lufter ut alt de synes er feil med søkegiganten.

Man skulle tro at når et selskap klarer å lokke til seg de beste av de beste, er man med på å drive arbeidsmiljøet og bedriften fremover, men dette er ikke tilfelle, skriver økonomisiden.

Ifølge forumet er det nettopp dette med å ansette «de beste av de beste» som er med på å ødelegge for Google.

En rekke personer som har arbeidet for Google klager over at de ikke fikk nok utfordrende oppgaver, arrogante kollegaer og en «gutteklubben grei»-mentalitet når det til å stige i gradene.

En skriver blant annet om hvordan alle som arbeider hos Google er overkvalifiserte for jobben deres.

Det verst med å jobbe hos Gogle er at de alle er overkvalifiserte for jobbene sine. Listen for å bli ansatt i Google er veldig høy takket være merkevaren, gode lønninger og frynsegoder, samt den positive jobbkulturen. Som et resultat av dette kan de plukke fra øverste hylle, selv til de laveste stillingene.

En annen i forumet sier seg enig:

Det er studenter der fra de ti beste skolene i landet som driver med teknisk støtte for Google reklameprodukter eller sitter og tar ned materiale fra Youtube som har blitt «merket». Noen sitter også å skriver grunnleggende koder for fargene til en knapp på nettsider.

Arrogante medarbeidere og sjefer ser også ut til å være et problem hos «verdens beste arbeidsplass».

Dessverre, i motsetning til hva mange tror, føler jeg at nivået på Googles-ingeniører er gjennomsnittelig. Det er også mye arroganse ute og går. Alle tror at de er bedre enn naboen. Med andre ord er det vanskelig å diskutere diverse problemstillinger så lenge du ikke gjør det med en venn. Objektive diskusjoner er sjelden kost, spesielt siden mange er territoriale og ikke interessert i meningen til andre kollegaer, så lenge de ikke er «Guder, skriver en tidligere ansatt som velger å stå fram med fullt navn.

Vage løfter om lønn og frynsegoder påpeker andre i forumet er et ikke ukjent problem og en kommer med et konkret tips dersom du er i prosessen til å bli ansatt.

Om du holder på å bli ansatt i Google, kjør knallharde forhandlinger, still krav og sørg for å få alt SKRIFTLIG. Google kommer med masse løfter de ikke følger igjennom på, mener en annen.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken