(SIDE2): I noen annonser er det avgjørende at jobbsøkeren oppfyller alle kriteriene.

Det er derfor viktig å få fram dette i en CV/søknad.

Konkrete eksempler
- Søker du for eksempel på en webredaktørstilling kan du gjerne komme med konkrete eksempler på at du har brukt publiseringsverktøy eller drevet med foto og design tidligere. Andre egenskaper som kan være viktige her er selvfølgelig at man er detaljfokusert, grundig, og har interesse for offentlig forvaltning og politisk ledelse. Det er kvaliteter som dette en jobbsøker bør fokusere på dersom en skal søke på denne stillingen, sier rekrutteringsrådgiver Charlotte Gundhus til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- I dette tilfellet er det mindre interessant å høre om hvor forretningsorientert man er, hvor flink man er til å holde presentasjoner eller hvor analytisk man er, sier hun.

Positive egenskaper
Fokuser på dine positive egenskaper og kvalifikasjonene som fungerer som styrker for den aktuelle stillingen. Av den grunn lønner det seg alltid å lese stillingsutlysningen nøye slik at arbeidssøker forstår hva arbeidsgiver ser etter og etterspør.

Det er viktig at du på forhånd har tenk igjennom hva som er dine styrker, og hva som skiller deg fra de andre arbeidssøkerne.

Søknaden er middelet
- Det er også viktig å utdype hvorfor du er interessert i den spesifikke stillingen. Det legges ofte stor vekt på arbeidssøkers evne til å uttrykke seg og tilpasse søknaden sin. Det er veldig lett å gjennomskue en «generell søknad», sier Gundhus.

- Våg å by på deg selv. Søknaden din er middelet for å komme på intervju. Skap interesse om egen kompetanse. Forsøk også å fokusere på det arbeidsgiveren spør etter. Derfor lønner det seg alltid å lese stillingsutlysningen nøye. Hvilke kvaliteter og kvalifikasjoner vektlegges denne stillingen?

Man må altså beregne sin egen USP, som betyr Unique Selling Point. Dette vil være det som skiller deg ut fra resten av arbeidssøkerne, og som gjør deg unik.

RÅD:
1. Skriv en tydelig og konkret CV/søknad

2. Tilpass søknaden til den enkelte stilling

3. Søk jobben du vil ha! Ikke den du tror du kan få

4.By på deg selv! Vis din USP

5.-målet for en søknad er å komme på intervju!