Gå til sidens hovedinnhold

Året da alle sluttet

En etter en gikk de ut av selskapene de ledet. Sjefene som sluttet i 2003 var det mange av. Rune Brynhildsen (bildet) var en av dem.

Hvis dette året skal oppsummeres på noen måte må det være alle sjefene som gikk. 2003 var full av dem.

Januar: Jarl André Vethe går fra jobben som administrerende direktør for Bold\TBWA reklamebyrå for å bli Republica Oslos nye byråleder. Et halvår etter at Bolds byråleder Jarl Andre Vethe fikk ny jobb i Republica, var etterfølgeren på plass. Kjetil Væhle fikk oppdraget med å snu minusresultat til pluss og skape vekst.

Mars: Dagbladets ansvarlige redaktør, John Olav Egeland, trakk seg etter knappe tre år i stillingen. har konstituert nyhetsredaktør John Arne Markussen i stillingen Bakgrunnen var et stort arbeidspress de siste årene og den slitasjen dette hadde medført. Dagens Næringsliv spekulerte i andre årsaker.

Mars: Sjefredaktør i Romerikes Blad, Arne H. Krumsvik, ble radiosjef i Kanal4. Etter kun å ha vært sjefredaktør i avisen siden oktober 2001. Han var tidligere blant annet vært sentral i oppbyggingen av internettredaksjonene både i VG og Dagbladet.

April: Toppsjef i McCann Norge, John Arne Medalen, slutter i byrået og selger samtidig eierandelen i SDG. Han blir senere toppsjef i Concept Communication. Nyansatt toppsjef Thomas Høgebøl skal sørge lønnsom het og for at byrået holder seg i toppen av reklamenorge.

April: Sjefredaktør Tor Axelsen (58) i Avisenes nyhetsbyrå kaster inn håndkledet og slutter som sjef i byrået han har ledet siden 1991. Tor Axelsen at han vil fortsette i ANB i en mer skrivende rolle.

Juni: Etter 25 år er det slutt for konsernsjef og sjefredaktør Knut Haavik. - Jeg kommer nok ikke til å forsvinne helt, sier han og innrømmer at han fortsatt vil være syvende far i Se og Hør-huset.

August: Jens Bonesmo tar 18. august over som ny administrerende direktør i Scandinavian Design Group etter Anne Gro Gulla, somsøker nye utfordringer. Også Bonesmo skal snu et byrå som har slitt med resultatene.

September: Thor Woje overtar som sjefredaktør i Romerikes Blad, etter Krumsvik. Det betyr samtidig at Avisa Nordland blir uten redaktør - Det blir en spennende utfordring, sier Woje, som har laget avis i Bodø i 30 år.

September: Maj-Lis Stordal blir ansatt som ny sjefredaktør i Norsk Ukeblad. Hun kommer fra stillingen som politisk redaktør i Varden. Ulf-Arvid Mæjlender gikk av som redaktør i Norsk Ukeblad tidligere i år og ble PR-rådgiver.

September: Jan Karlsen slutter som administrerende direktør i Mediacom. Etterfølgeren er ennå ikke utpekt. Etter to spennende og hektiske år hos Mediacom har jeg lyst på nye utfordringer, sier Jan

Karlsen i en pressemelding. - Det eneste som er sikkert når det gjelder hva jeg skal drive med videre, er at det vil ha med markedsføring og kommunikasjon å gjøre.

September: Etter å ha jobbet i Leo Burnett i ni år, forlater Morten Polmar byrået. Han var Norden-sjef den siste tiden i byrået. Samtidig overtar Øistein Borge sjefstolen etter Bjarte Eide. Han blir bare sittende i to uker før Patrick Tepfers tar over og styrer store deler av byrået mot avvikling.

Oktober: - Jeg beklager Einar Hanseids beslutning, men har forståelse for hans valg etter til sammen over 16 år som sjefredaktør i landets to største aviser, sier Schibsted-sjef Kjell Aamot til Einar Hanseids avgang som sjefredaktør i Aftenposten. Hanseid blir erstattet av norsk presses "wonderboy", Hans Henrik Matre.

Oktober: Turid Birkeland går av som kultursjef i NRK ved nyttår. Hun avviser at det er fordi situasjonen i kanalen er vanskelig. Birkeland blir etterfulgt av sin tidligere sekretær, Nita Kapoor.

Oktober: Det var uenighet med styret om fornyelsen av Teknisk Ukeblad som fører til at ledelsen trekk seg fra Ingeniørforlaget. - Bladet har stått stille i mange år, mener styrelederen.

November: Rune Brynhildsen slutter overraskende som sjef i P4 etter halvannet år, Kalle Lisberg kommer tilbake igjen som sjef. Årsaken er uenighet med den delen av styret som representerer den største eiergruppen, MTG. Brynhildsen blir erstattet av Kalle Lisberg.

November: Oslo. Jostein Borgmo blir ansatt som kreativ leder, tekstforfatter og konseptutvikler i Republica, etter å ha hatt en av lederstillingene i marchFirst i flere år.

November: Hilde Britt Mellbye informerer styret i See Designom at hun inntar en direktørstol i Håg til våren.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar