Gå til sidens hovedinnhold

Årets fotball-favoritt?

«FIFA 06» har nok på lager til å gjøre kampen om årets fotballspill til en thriller uten like. Vi har gått en nesten ferdig versjon av spillet nærmere i sømmene.

De siste årene har kampen om å lage det beste fotballspillet gått i favør Konami og deres «Pro Evolution Soccer». Men EA er ikke av typen som sitter stille og ser på, og i høst blir kampen mellom de to spillene den mest spennende noensinne.

Flyter bedre
For nå har EAs utviklerteam endelig klart å gi oss følelsen av og spille fotball. Det er slutt på skriptede sekvenser, baller som skal til en bestemt person og lange animasjoner hver gang det skjer noe. Alt går fortere og spillet flyter mye bedre. Det å dytte ballen oppover sletta er en glede.

Men glede blir fort til sorg i «FIFA06». Motstanden er tøffere enn noensinne og selv på lavere vanskelighetsgrader tar ikke motspillerne fem øre for å ødelegge spillett ditt. Du kommer ingen vei uten å bruke lagkameratene dine.

Tenke fotball
I «FIFA06» må du tenke fotball for og ha noen sjanse. Stormangrep og andre ting som ikke hører hjemme i virkeligheten er en saga blott. Du må bruke tid på og bygge opp et angrep og hele tiden tenke gjennom hva du gjør og hva du skal gjøre. Taklinger og lignende er mindre effektive enn før, så forsvarsjobben blir ekstra tøff. Heldigvis hjelper de aktive lagkameratene dine deg.

Nå henger ikke medspillerne dine rundt ett bestemt punkt. De dekker et større område og flytter på seg når det er nødvendig. To knappetrykk er dessuten alt som skal til for å skifte taktikk, og spillets nye og elegante menysystem gjør det å bestemme posisjoner på banen og andre ting til en drøm.

Imponerende grafikk
Grafikkmotoren produserer imponerende resultater, «FIFA06» er noe av det lekreste vi kommer til å få se på denne generasjonen konsoller. Ronaldo, Beckham, Rooney og resten ser ut som seg selv og beveger seg like elegant som balettdansere.

Spillerne har fått utvidet bevegelsesreportoaret sitt med bevegelser alle fotballnerder setter pris på. For eksempel hopper de for å få ryggen til når noen skal skyte hardt. Stadionene er også flotte og publikum det mest troverdige i noe fotballspill hittil.

Omfatennde manager-modus
I tillegg til bøttevis med offisielle turneringer, kan du sette sammen dine egne. «FIFA06» inneholder også en omfattende manager-modus. Du må blant annet utvikle laget ditt, speide etter nye talenter og snakke med pressen.

EAs beste fotballspiller
EA sikter mot toppen, og med «FIFA06» har de den raskeste, sterkeste og mest presise spissen noensinne. Høstens store fotballslag blir en thriller uten like.

«FIFA06» slippes 29. september på alle formater.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her