Gå til sidens hovedinnhold

Dette er årets kjendis

- Det er en ære, sier komikeren (44). Men følger han nyttårsforsett sitt, ser du langt mindre til han i 2011.

(SIDE2): - Det er en ære å bli «Årets kjendis», selv om jeg ikke tenker på meg selv som en kjendis først og fremst, ler mannen som av Side2s lesere er kåret til Årets kjendis 2010.

Navnet bør være kjent for de aller fleste - «Årets kjendis» er nemlig komiker Harald Eia (44).

LES: Hvilken kjendis fortjener tittelen Årets navn?

- Hyggelig
Komiker Eia har den siste tiden fått og gitt pepper i forbindelse med serien «Storbynatt» - og tidligere i år skapte han debatt og røsket opp i meninger og fordommer med «Hjernevask».

- Det er hyggelig at folk synes «Hjernevask» er bra. Det er fort å tenke at folks meninger er den samme som mediekommentatorenes, så da er det fint å vite at folk setter pris på det man gjør. Det er både nyttig og hyggelig å få slik tilbakemelding, sier Eia, som møtte mye motbør gjennom «Hjernevask».

I snitt ble de sju episodene serien besto av sett av over 600.000 seere hver uke, og den populærvitenskapelig dokumentarserie satte søkelys på om forskjeller mellom mennesker skyldes biologiske eller sosiale årsaker.

LES: Kjendisenes nabokrangel
- Eia skaper skyttergravskrig

I bakgrunnen
Eia sier TV-seerne vil se mindre til han i 2011, men at han ennå ikke har rukket å tenke på hva som skal skje i år.

- Og det er sant, det er ikke noe jeg sier bare fordi ting er hemmelige. Men jeg skal nok være bakmann for andres prosjekter. Det er gøy å innimellom gjøre ting for andre komikere.

Eias planer om å vise seg mindre på TV-skjermen i år enn i fjor, passer dessuten godt sammen med hans nyttårsforsett.

- Privat har jeg som nyttårs forsett å være mer til stede. Jeg har lett for å fjerne ut, så det blir å fokusere litt mindre på jobb og være mer til stede her og nå, sier Eia, som like før jul røpet at han har fått seg kjæreste.

- Man endrer seg jo ikke så mye som man tror i løpet av et år, men man prøver jo for det.

Knauser'n
På plassen like bak Eia, ble den svært så populære og skjønne Jenny Skavlan stemt fram med 17 prosent av stemmene. Hun var i 2010 blant annet aktuell med sin andre kleskolleksjon for Bik Bok.

- Aaaahh, jeg og Jenny møtes nok igjen til dyst ja, flirer komikeren.

Eia selv trekker fram forfatter Karl Ove Knausgård som den personen han mener fortjener Årets navn innenfor underholdningsbransjen.

- Det er ikke alltid sånn, men noen ganger går kvalitet og det folk liker, hånd i hånd. Det er gøy, og det klarte Knausgård. Jeg synes prosjektet hans var veldig kult.

Knausgård, som med sitt gedigne bokprosjekt «Min Kamp» virkelig har markert seg som en av landets mest populære og leste forfattere, fikk seks prosent av stemmene, og delte dermed plassen med årets julehitmaker Maria Mena.

Ytringsfrihetspris
Til tross for mye kritikk fra både mediekommentatorer og forskermiljøer, har Eia også fått mye skryt for «Hjernevask». I desember ble komikeren tildelt Fritt Ords Honnør 2010.

- Jeg lever jo av å prøve å gjøre noe folk synes er interessant. Det er en fin linje, og ofte gjør man noe man vet folk vil like. Men med hjernevask forsøkte jeg å gi folk noe de ikke visste de likte, sier Eia selv, om ideen som han først startet å leke forsiktig med allerede på 90-tallet.

- Men jeg kunne ikke lage den før i 2010, det var først nå jeg hadde nok erfaring til å sette sammen et slik program.

Den endelige lista ser slik ut:

Harald Eia

18 %

Jenny Skavlan

17 %

Marianne Aulie, Linn Skåber og Eyvind Hellstrøm

11 %

Hans Erik Dyvik Husby og Henriette Steenstrup

9 %

Maria Mena og Karl Ove Knausgård

6 %

Petter Stordalen

2 %

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken