Gå til sidens hovedinnhold

- Årets tøffeste ungdomsserie

Lurer du på hvor Merry i «Ringenes Herre» ble av? Jo, han ble «Lost» sammen med kjekkinger og babes i det som er blitt USAs tøffeste serie. Nå kommer den til Norge.

Et fly er på vei over Stillhavet da det plutselig får problemer. Det styrter og 48 av passasjerene overlever, blant dem legen Jack, vakre Kate, den mystiske Locke, Irak-veteranen Sayid og den dopavhengige boybandstjernen Charlie.

Oppsving for Merry
Og det er der Dominic Monaghan kommer inn. Tre år etter at siste «Ringenes Herre»-film ble spilt inn, fikk britiske Monaghan endelig en suksessrik rolle igjen. I motsetning til sine andre hobbitkolleger, har Monaghan kjempet i motbakke etter Tolkien-trilogien.

Rollen som dophuet Charlie er et langt stykke unna hobbiten Merry.

- Jeg landet med et brak etter «Ringenes Herre» så jeg har på sett og vis en forståelse av hvordan Charlie føler seg, sier Monaghan.

Dristig og rådyrt
ABC satset stort og dristig da de skapte «Lost», en slags form for «Fluenes Herre» i TV-serieform. Ikke bare satset de på relativt ukjente navn i alle de store rollene, det kostet også 10 millioner dollar bare å lage prøveepisoden.

- ABC har lenge vært på bånn, men klatrer etter at de laget «Lost» og «Frustrerte fruer». At slike serier slår an i USA viser at amerikanerne vil ha drama med høy kvalitet, ser medieviter Alex Iversen til Side2.no. Han mener dette er to av de tøffeste seriene som kommer på norsk TV i år.

Serien har slått alle seerrekorder for den store amerikanske TV-kanalen i USA og har spesielt trukket til seg et ungt publikum. 2. februar begynner den å rulle her hjemme på TVNorge.

På Hawaii
«Lost» spilles inn på Hawaii som er blitt Dominic Monaghans nye hjem. Nyttårshelgen fikk han besøk av sine to hobbit-kompiser, Elijah «Frodo» Wood og Billy «Pippin» Boyd.

- Mitt første år i LA etter «Ringenes Herre» var et helvete. Alle mine venner fikk nye jobbtilbud, men jeg fikk ingenting. Jeg hadde en agent som ikke jobbet for meg. Bodde i et dårlig hus i en dårlig del i byen, hadde ikke bil og ventet på at telefonen jeg ikke hadde, skulle ringe, sier Monaghan til AP.

Nå ringer alle sammen...

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken