Gå til sidens hovedinnhold

Årets viktigste begivenheter

Både natur- og menneskeskapte katastrofer kommer høyt på listen over årets viktigste begivenheter.

(NA24): 32500 personer fra 27 land har deltatt i kåringen av de viktigste hendelsene fra 2005. Situasjonen i Irak og tsunamien i Sørst-Asia topper listen med 15 prosent av stemmene hver.

Orkanene Katrine og Rita, samt dødsfallet til pave Johannes Paul, kommer også høyt på listen.

- Verdens innbyggere ser på 2005 som et år med mange naturkatastrofer og menneskeskapte katastrofer. Det virker som de fleste er glade for at året er over, sier Doug Miller, president for det kanadiske statistikkbyrået GlobalScan, som har utført undersøkelsen for BBC World Service.

Resultatene viser at folk i de ulike landene som omfattes av undersøkelsen, tenker ganske likt når det gjelder hva som er det viktigste som skjedde i 2005. Det kan skyldes at verden stadig blir mer globalisert, og at mange av jordens innbyggere har tilgang til de samme nyhetene døgnet rundt.

Doug Miller tror imidlertid denne trenden kan snu dersom de globale nyhetsmediene fortsetter å gi folk nesten utelukkende negative nyheter.

- Dersom alle verdensnyhetene fortsetter å være negative, kan folk bli mer opptatt av det som skjer på det hjemlige plan, sier Miller til nyhetsbyrået Reuters.

Her er listen over de viktigste nyhetene i 2005.
Irak: 15 prosent

Tsunamien i Sørøst-Asia: 15

Orkanene Rita og Katrina: 9

Pavens død: 6

London-bombene: 4

Den globale oppvarmingen: 3

Fugleinfluensaen: 3

Jordskjelvet i Pakistan: 2

Bali-bombene: 2

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken