Gå til sidens hovedinnhold

En argentinsk storfavoritt

En rimelig og særdeles god rødvin fra Mendoza.

(SIDE2): En såkalt Bordeaux-blend og en populær argentinsk vin på det norske markedet – Carrascal fra Bodega Weinert var en den del av nyhetsslippet i mars og er en vinner av en vin.

Spennende Sør-Amerika
Argentina er verdens femte største vinprodusent, og det sjette mestselgende vinlandet i Norge, både for rød og hvit vin, skriver Vinmonopolet på sin hjemmeside. Det langstrakte landet i Sør-Amerika har aldri hatt behov for å eksportere sin vin, og har gjerne beholdt mye av den beste for seg selv. Nå kommer heldigvis vin fra det spennende landet mer og tar innpå naboen i sør.

De mest kjente druene herfra er Malbec og Torrontès, men Cabernet Sauvignon, Late Harvest (dessertvin), Chardonnay og musserende vin har også sine ypperlige varianter fra vindistriktet Mendoza og områdene nordover.

Mendoza, der ukas vin er hentet, fra er perfekt for vindyrking, med kjølige netter, varme dager og lite nedbør. Andesfjellene i bakgrunnen gjør området til et spennende reisemål, og med sine over 800 vingårder et mekka for vinelskere.

Carrascal 2006, Bodega Weinert, Argentina
(#32404, kr 129) Poeng: 87

Fin, dyp rød i fargen. Dufter av mørke bær, fat og med lett urtepreg.

Fine, runde tanniner med fast og fyldig ettersmak, varm og god ettersmak. Rund frukt og syre.

Laget på 40 % Malbec, 40 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot.

Vinen nytes gjerne alene eller til tyngre matretter som en skikkelig biff eller til lammet. Et meget godt kjøp fra månedens nyhetsslipp der 20 av de 66 nyhetene er fra Argentina.

Kommentarer til denne saken