Gå til sidens hovedinnhold

Behn går i strupen på Loe

Ari Behn beskriver Erlend Loe som et furubord.

(SIDE2:) Erlend Loe er en av Norges mest leste forfattere. Ari Behn er definitivt ikke blant fansen.

- Det trivielle kan da umulig kjede noen. Så sant det følger en bittersøt latter med på kjøpet. Noe det gjør i tekstene til Loe. Uavlatelig, i en jevn strøm av benløse floskler og selvfølgeligheter, skriver Behn i et debattinnlegg i Dagbladet onsdag.

Les kommentar: Takk, Ari Behn!

Og fortsetter: - Erlend Loe er et furubord i norske hjem. Enkel å montere. Slitesterk og ubehjelpelig firkantet i formen.

Utfallet mot forfatterkollegaen kommer etter at Loe kritiserte Ari i sin blogg.

- Utilslørte angrep
Behn mener også at Erlend Loe har kommet med utilslørte angrep mot prinsessegemalen og hans familie før.

- I en av sine Kurt blir grumsom-bøker finner han det på sin plass å gå løs på Märtha og hennes skildring av sine opplevelser på pilegrimsvandringen til Trondheim, skriver Behn i innlegget.

«Erlend Loe vet igjen hva som er best: Bryter du med normen (...), skal du jaggu tjores fast i gapestokken og hånes herfra til evigheten» skriver Ari.

- Det pinligste jeg har sett
Det var i forrige uke at Loe skrev den kritiske kommentaren på sin blogg - etter Behns opptreden på Fredrik Skavlans talkshow.

- Jeg mener i utgangspunktet lite om Ari og det kan godt være han har en god sak mot tidligere soussjef på slottet Carl-Erik Grimstad (...) Men Aris opptreden på Skavlans svenske talkshow sist fredag er noe av det pinligste jeg har sett på tv på veldig lenge, skrev han.

Les også: Ari raser mot kongekritiker

Han sammenlikner også Aris opptreden på TV med en scene Michael Moores film Bowling for Columbine. Der konfronterer Moore den gamle og syke Charlton Heston, som den gang var leder for National Rifle Association, og konfronterer ham med en skyteepisode som skal ha foregått en gang NRA og Heston befant seg i Flint, Michigan, Moores hjemby.

- Moore kjører på og er på sitt aller råeste. Han burde ha beskyttet Heston mot seg selv. Rett og slett, skriver Loe i bloggen sin.

- Ta en mediepause, Ari
Loe mener Skavlan også burde ha beskyttet Ari Behn mot seg selv og at Behn burde ta seg en mediepause.

I sitt angrep på Ari avslutter han slik: - Skriv en bok i stedet, Ari. Skriv en elegant bok hvor du indirekte og elegant ber Grimstad om å dra til helvete. Det kan fungere. Men det som foregår nå er trist, trist, trist.

Les hele innlegget her.

Behn er ikke nådig i sitt svar og avslutter sitt innlegg slik:

«Takk, Erlend. den dagen du og jeg snakker samme språk, ber jeg innstendig om at Fredrik Skavlan må sette meg på sterk medisinering.»

Erlend Loe publiserte kritikken fra Behn i sin blogg tirsdag. Han måtte imidlertid fjerne teksten, etter påtrykk fra Dagbladet som trykker innlegget onsdag.

Kommentarer til denne saken