Gå til sidens hovedinnhold

Se Aris nye godteriskåler

Aris vaser ble for dyre, derfor designer han nå godteriskåler. Se de første bildene her.

(SIDE2): I fjor høst lanserte Ari Behn vasen «Hjerte» for Magnor glassverk. Nå kommer oppfølgeren.

- Perfekt til Smash
- De tre hundre vasene vi lanserte i fjor høst forsvant med en gang. Noen mente de var litt dyre, derfor har vi nå laget dem i en mindre skål, og til en lavere pris. Denne godteriskålen er perfekt til en pose Smash, smiler adm. direktør i Magnor Glassverk AS, Bjørn O. Waage til Side2.

Les også:- Vi har alle rifter i hjertet

- En helt ny dimensjon
Vi befinner oss på Bransjehuset i Sorgenfrigata på Majorstua. Norges ledende på design viser frem det aller nyeste for våren 2008 - og blant Magnors stolthet er Ari Behns nye skål og fat i «Hjerte-serien» og Per Spooks to nye vaser. Det er ingen tvil om at de som har et kjent navn får mye gratis i denne bransjen.

Se flere bilder nederst i artikkelen

- Det er vanskelig å komme langt i denne bransjen, men vi er bevisst på å slippe de unge til. Vi er hele tiden på jakt etter designere med en ny innfallsvinkel, forklarer direktøren.

Han bruker Ari Behn som eksempel.

- Vi benytter oss gjerne av kjente personer. Han tilfører oss en helt ny dimensjon. Han har ingen kompetanse om porselen, men han kan mye om design. Han gir oss det estetiske.

Men er han kresen?

- Ja, veldig.

- Vi diskuterer alltid hva vi vil og hva vi kan ha. Glassblåserne våre har lang erfaring, så det får ikke Ari gjøre. Men han er med i produksjonen, og sier hvordan han vil ha det. Selv har jeg jobbet i Magnor siden 1989, men jeg kunne aldri laget det der.

Direktøren titter ned på Aris glass, med de fine rette linjene.

- Dette for eksempel hadde jeg aldri sett før Ari kom med det. Det er mer urbant enn hva vi har sett tidligere. Ari tør å skille seg ut. Tør du noe, så får du også noe, sier han.

Men hvor mange kjøper egentlig en godteskål til 1700 kroner?

- Veldig mange. Hvor mye koster det deg å kjøpe et par nye støvletter da? Jeg synes nordmenn er mer oppmerksomme på design i dag. Nå kjøper vi heller en ting, istedenfor å kaste mye. Men vi blir også mer kresne, så da må vi fortsette å jobbe hardt med designet, smiler han.

Les mer om kjendiser og kongelige her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken