NYDALEN/(Side2): I 2011 skapte Ari Behn (40) og Per Heimly (41) debatt da NRK-serien «Ari & Per» ble vist på norske TV-skjermer. De to bestekameratene reiste verden rundt for å møte mennesker som ikke akkurat lever et A4-liv, og til høsten er de to kompisene klar med en ny utgave av serien - på en helt ny kanal.

- Det føles egentlig veldig bra å jobbe for TVNorge. Kanalen har vært fantastisk, og har hatt veldig stor tro på oss og klint til. TVNorge er den nye NRK kan det virke som, sier Heimly, til Side2.

Vi møter fotografen under TVNorges høstlansering, hvor Heimly stiller opp uten sin gode venn og TV-kompis når kanalen skal presentere blan annet «Ari og Per løser verdensproblemer».

-Det er veldig morsomt, lærerikt og interessant å reise på tur med Ari. Vi starter egentlig hver tur med små barns entusiasme, men vi kommer tilbake som vrak. Vi er helt ferdig, og helt knekt egentlig, ler Heimly, som ikke legger skjul på at han liker denne måten å jobbe på.

- For så går det et par uker, og så er vi på ny tur og da er det; tjoho og så er vi på igjen. Man glemmer fort heldigvis. Men det er veldig intenst. Vi er der en uke og det blir mye jobbing og møter med veldig mange menneskeskjebner. Det er mange sterke øyeblikk, samtidig som vi har det veldig gøy, forsikrer han.

Se klipp fra serien lengre ned i saken!

- Fortsatt å være oss selv
Mens Ari og Per i forrige sesong av det utradisjonelle reiseprogrammet møtte ukonvensjonelle skapninger, som levde livet sitt liv uten for A4-boksen, mener Heimly at det er tyngre tema som tas opp i den nye utgaven av serien.

Etniske konflikter, organisert kriminalitet, overvekt, forurensing og gjengkriminalitet er noen av området kameratene berører i programmet - og Heimly mener han og Behn har stått midt i stormens øye under innspillingen.

- Vi har egentlig bare fortsatt med å være oss selv, men denne gangen så er det litt mer tyngre temaer, sier fotografen, som også denne gangen har med seg kameraet sitt på tur.

SE KLIPP FRA SERIEN HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

- Kommer ikke til å gå ubemerket hen
I 2011 var TV-publikummet vitne til at Ari både forsøkte seg som løvetemmer, kledte seg opp som dragartist og lot seg hypnotisere av et medium. At en med kongelig tilknytning bega seg ut på slike stunts skapte naturlig nok debatt i vårt ganske land.

- Når man har med Ari på slep så blir det naturligvis litt debatt, og jeg tror ikke det nye programmet kommer til å gå ubemerket hen, smiler Heimly, og legger til; - Det er en del drøye ting altså.

Heimly innser også at Ari har litt å si for populariteten av programmet.

- Det betyr nok sikkert veldig mye. Ari er en veldig kontroversiell kar. Alle har en mening om Ari på godt og vondt, men han får vist fram sine ekte sider og det tror jeg er veldig fint for både han og meg.

- Han pusher nok grensen enda mer i det nye programmet, og vi går inn i opplevelsene med en god blanding av frykt og avsky.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Må ikke spørre svigerfar om lov
Behns bestevenn avviser at prinsesse Märtha Louises ektemann måtte spørre om tillatelse til å reise på tur med TV-kamera på slep.

- Det er noe han bestemmer selv. Jeg tror ikke han må spørre svigerfar om lov, ler Heimly.

- Men vi har vært på steder som ikke har vært trygt i det hele tatt. Men vi har hatt flask, for vi er her enda, fortsetter han.

Han forteller videre at de to ikke hadde med seg livvakter, til tross for at Ari er tilknyttet den kongelige kretsen.

- Det var kun en gang vi måtte ha det, og det var når vi var i favelaen i Sau Paulo. Da hadde vi med oss to sivilkledte, bevæpne politimenn som bare våket over oss og kjente på stemningen - for der kan alt skje.

Det viste seg at det var et smart trekk.

- Jeg var ikke så redd da, for jeg skjønte ikke hvor farlig det var. Men etterpå fikk vi en briefing om at det hadde begynt å murre ganske mye, sier Heimly, som beskriver seg som den litt skvetne typen.

- Ari er veldig tøff på sånne ting, legger han til.

SE BILDER FRA SERIEN HER:

5556