Gå til sidens hovedinnhold

Gammel Boeing blir ny bolig

Millionæren fant boligdrømmen på en flyplasskirkegård i Mojaveørkenen.

(LXUS.no) Francie Rehwald drømte om et originalt og miljøvennlig luksushjem med vakker utsikt og feminine former. Løsningen fant hun på en flykirkegård i Mojaveørkenen.

Hun var selv overrasket over hvor billig et kassert passasjerfly var. For knappe 200.000 kroner var det hennes. En billig pris med tanke på at den som ny kostet cirka én milliard.

Men så kom utfordringene - og regningene.

Bare det å flytte det gigantiske flyet fra sitt hvilested i Mojaveørkenen til sitt nye hjem i Malibu, California, 16 mil unna har vært et formidabelt tiltak.

Men pris er ikke den amerikanske flyentusiastens hovedmotivasjon. Den resirkulerte drømmeboligen kommer til å koste henne totalt 10 millioner kroner.

- Jeg elsker å resirkulere, elsker miljøvennlige hus og samtidsarkitektur. Og særlig er jeg glad i naturen og miljøet, sier Rehwald til nyhetsbyrået AP.

Feminine former

Det er miljøarkitekten David Hertz som fikk i oppdrag å tegne om det flygende farkostet til et luksushjem.

LES OGSÅ:
Verdens dyreste privatfly

Luksusliv på stylter
Luksuskasino med park på taket

- Man tenker ikke på et fly som spesielt feminint, sa Rehwald til Hertz da han foreslo at de skulle på flyjakt. De kjørte til en flykirkegård og begynte å studere kurver.

- Straks man kommer under vingene på et fly begynner man å sette pris på kurvene. De virker skulpturelle, sier hun til MensVouge.com.

Bruker alt

Det er nettopp vingene som blir hoveddelen av taket på Boeing-huset. Nesten hver eneste del av flyet er tatt i bruk.

Hovedkroppen blir gjestehus, sovehems og kunststudio. Nesa på flyet blir meditasjonsrom.

- Da vi analyserte kostnadene kom det frem at det var mer økonomisk fornuftig å ta hele flyet og forsøke å gjenbruke så mye som mulig av det, på samme måte som indianerne pleide å bruke hver eneste delen av en buffalo, sier hun.

Hun minner om at det amerikanske konsumenter kaster av aluminium på tre måned, kunne blitt brukt til å erstatte hele kommersielle flyflåten.

Som jo blir en del nye metall-hus.


Har du tips innen luksus og livsstil? Send oss en e-post .

Kommentarer til denne saken