Gå til sidens hovedinnhold

Barnehage ved Idioten?

Det er tverrpolitisk enighet blant partiene i bydelsutvalget i St. Hanshaugen om betydningen av å få til full barnehagedekning. I alle fall i ord. Når det kommer til handling er det verre. Et eksempel er den særdeles bryske holdningen Venstre og Høyre utviste da bydelsutvalget like før jul vedtok at vi - om ikke annet - bør sjekke ut mulighetene for å få bygget en barnehage ved Idioten. Noe slikt ville de to partiene slett ikke høre tale om, og beskyldte like godt partiene på venstresiden for å ha både det ene og det andre motivet for vedtaket vi fattet. Flere barnehageplasser blir det som kjent ikke av slikt.

Høyre og Venstre frykter etter hva jeg forstår at flertallet i bydelsutvalget vil rasere det viktige grøntarealet Idioten i vår iver etter å nå målsetningen om full barnehagedekning. Den frykten kan de legge fra seg, først som sist. Partiene på venstresiden er minst like opptatt av å verne grøntområdene i sentrum som det høyrepartiene er.

Noe snodig er det i den forbindelse for øvrig at Høyres gruppeleder i bydelsutvalget i et innlegg i Lokalavisen 20. desember svært så energisk forsøker å så tvil om partiene på venstresidens miljøengasjement. Jeg antar innlegget hans gikk i trykken før bydelsutvalgets desembermøte. Der stemte nemlig både Høyre og de øvrige høyrepartiene mot flere konkrete forslag fra venstresiden om å styrke bydelens miljøarbeid.Stian Oen (SV)

bydelsutvalgets nestleder

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen