Gå til sidens hovedinnhold

Dyrevenn fikk humanitærbilen

Jeg trodde ikke det var sant da dere ringte! Dette er en stor dag for alle oss som har jobbet med FOD i 27 år, sa en strålende opplagt Ellen Simonsen da det ble klart at hun og FOD var tildelt humanitærbilen.

Holtet: Juryen fikk kjemperespons da de ba om lesernes råd i avgjørelsen om hvem som fortjente humanitærbilen. Både via internett, sms, e-post og kuponger sluttet folk opp om sine kandidater. Det var et tusentall stemmer både på internett for seg og i de tre andre kanalene til sammen.

Det var god oppslutning om alle kandidatene, men det var tre kandidater som skilte seg ut med spesielt mange stemmer, sier juryen, som besto av senterleder Richard Elphinstone, Senter Syd, selger Tom Nilsen i Motorforum Abildsø og ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Nordstrands Blad. De tre kandidatene var Nina Thorsen, FOD-gården og Dyrebeskyttelsen for Oslo og Akershus (Kattehuset).

Ettersom internettavstemningen delvis ble manipulert, og det kom et firesifret antall stemmer i de andre kanalene også, har juryen valgt å ikke gå ut med nøyaktig stemmetall fra de ulike kanalene.

Oppmuntring

Vi ville ha siste ord i saken. Men juryen var opptatt av å velge en kandidat som hadde solid oppslutning også blant leserne, og det fant vi i Foreningen for omplassering av dyr (FOD), med Ellen Simonsen som frontfigur, heter det fra juryen.

Dette er en utrolig oppmuntring for oss, sier Ellen Simonsen, som var veldig glad for å ha blitt valgt til å få humanitærbilen til odel og eie. Hun fikk beskjeden mandag kveld, og har allerede planene for bruken klar.

Det er jo masse transport med henting og bringing av katter og hunder for oss, og andre transportoppdrag også. Vi driver utelukkende med frivillige midler, så dette er en stor hjelp for oss. Dessuten er det veldig hyggelig at så mange i lokalmiljøet ser hva vi gjør, og ønsket at vi skulle få bilen, sier Simonsen.

Å ta seg av en hund som trenger omplassering og gi den riktig stell og behandling kan ofte koste flere tusen kroner, og mottakerne må betale en symbolsk sum for hunden eller katten. Uten testamentariske gaver hadde det aldri gått.

Selv om mottakerne ikke må legge mange penger på bordet, vil ikke Ellen ha noen slinger i valsen. FOD har omplassert over 12.000 hunder og katter i løpet av sine 27 år. Det er ikke langt unna at Ellen kjenner historien bak hver eneste hund!

Det er ofte jeg sier nei, hvis jeg skjønner at hundene ikke vil komme til et ordentlig hjem som kan ta seg av hunden. Og dersom familien ikke kan ha hunden etter en stund, så har vi også kontrakt på at de skal tilbake til oss. En dag her ringte det en kar og spurte om jeg kunne fremlegge stamtavle på hundene våre. Han var interessert i en hund, men kun hvis den hadde stamtavle. Da sa jeg: jeg kommer til deg i morgen. Da skal jeg inspisere hjemmet deres, men jeg forlanger at du fremskaffer stamtavle både på deg og kona først! Hørte ikke noe mer fra han, sier Ellen Simonsen.

Sjelegransking

Hun gransker nærmest sjela til dem som kommer til henne, og drar ofte på hjemmebesøk for å se om hunden får et godt hjem dit den kommer.

Hvis folk har en nedlatende holdning til hund og tror at de plukker de opp fra en søplehaug, ja da blir jeg eitrende. Det er mange hunder som har hatt det spesielt vanskelig, og da må de komme til nye eiere som forstår det. De må kunne ta seg av akkurat den hunden, sier Ellen Simonsen. Selv har hun tre hunder hjemme som sine personlige, alle er hentet av FOD, og det er gjerne de hundene ingen andre vil ha som Ellen selv tar hånd om.

Nå gleder hun seg til folkefest i Nordstrandhallen onsdag 7. mars, hvor den høytidelige overrekkelsen av bilen skal finne sted. Dette skjer i forbindelse med håndballkampen mellom Nordstrand og Bækkelaget.

Juryen ønsker å takke alle som har stemt, og på annen måte engasjert seg i humanitærbilen. Det var ti verdige kandidater som sto igjen til slutt, og vi håper vi har satt søkelyset på hvor mye flott frivillig arbeid som drives i våre bydeler, heter det fra juryen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler