Gå til sidens hovedinnhold

Himmelsk kakevin

Til Tom-Victors kake kan en saftig, ung, frisk og lett tørr Recioto della Valpolicella være himmelsk.

Den godeste Tom-Victor har en forkjærlighet for sjokoladedesserter. Vi kan ane en rød tråd i hvordan han bygger dem opp, derfor blir det også en del gjentagelser av anbefalinger og vinstiler.

Denne gang byr han på god, mørk sjokolade, rikelig med smør, egg, fløte og alt som er godt. Det trengs struktur i vinen for å gi munnhulen pause fra det søte og fete.

Viner med høy alkohol er effektive rensere etter fett. Da sikter jeg først og fremst til hetviner og på grunn av den mørke sjokoladen er det lett å først fokusere på de røde. Gjerne portvin, Banyuls og Maury, som er aktuelle her til lands.

Blant portvinene vil mitt førstevalg være en ikke for gammel Tawny, da tanninene gjerne er litt mer polerte i denne typen viner.

Det er ikke all verden av tørrhet vi skal ha her, derfor åpner det seg også muligheter for andre hetviner, og mang en Malvasia eller Boal Madeira vil fungere bra. Det samme gjelder for Moscatel du Setubal.

I og med denne kaka ikke er den feteste desserten, vil du komme langt om du bytter ut høy alkohol mot stor konsentrasjon.

Da kan en saftig, ung, frisk og lett tørr Recioto della Valpolicella være himmelsk. Men de kommer i så mange varianter og det er ikke alle som er like rike og kompakte.

En tilbakevendende favoritt er 42067 Recioto della Valpolicella 2005 Accordini, Veneto, Italia. Kr.250.50. (BU) som smaker som essensen av steinfrukt.

Søte moreller og syrlige kirsebær i skjønn forening, saftig og frisk med tørr, fast finish som kler sjokoladen godt. Ikke den mest tilgjengelige i bestillingslisten, men vel verdt å vente 3-4 dager på.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin