Gå til sidens hovedinnhold

Leder: Venter på skjenkemakt i Bydel Frogner

Så snart som mulig er en diffus setning. Da Knut-Even Lindsjørns forslag om at bydelene skulle få makten over skjenkebevillingene ble vedtatt, fikk byrådet beskjed om å sette i gang tiltaket så snart som mulig. Lite visste han om at han måtte vente et halvt år før byrådet kunne legge frem en utredning. Like lite visste bydelene om at de måtte vente så lenge.

Byrådet mener det ikke har tatt for lang tid. I Frogner bydel har politikerne allerede kommet med sine meninger og uttalelser om skjenkestedene i bydelen. Uttalelsene er sendt til Næringsetaten, som fortsatt har ansvaret for bevillinger. Derfor er det absolutt ikke sikkert at bydelen får bestemme hvilke steder som skal få fornyet bevilling i denne omgang. Dersom byrådet ikke får fart i saken, vil ikke bydelene kunne bestemme over bevillingene før det har gått fire år. Da er det nemlig nye runder for skjenkebevillingene.

Lindsjørn sier at bydelene vet hvor skoen trykker. Dette er vi enige i. Om ikke de som driver bydelene skulle kjenne områdene best, hvem skulle da gjøre det? At slike utredninger tar tid, det er en selvfølge. Men når byrådet får beskjed om at dette må ordnes så snart som mulig, og de vet at fristene for høringsuttalelser er rett rundt hjørnet, da er det viktig å snu på flisa. Skjenkebevillinger til Frogners utesteder bør bydelspolitikerne bestemme over. Å vente ytterligere et halvår eller et år før Frogner selv får denne makten, det er ikke så snart som mulig.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren