Gå til sidens hovedinnhold

Lek og hardkjør før EM-«comeback»

Mens Kjetil Strand (30) har løpt etter sønnen sin, har Børge Lund (30) lagt inn ekstra økter i jakten på en norsk EM-semifinale.

SPEAKER.NO: Norge skuslet bort en gyllen semifinalemulighet under fjorårets VM i Kroatia. Da var 30-åringene fraværende. Under EM i Østerrike tilfører de Norge et berettiget håp om få en topp fire-plassering.

- Sjansene er der, men det betinger samtidig at vi er ekstremt dyktige i seks kamper og har hellet med oss. Det føles godt å være tilbake igjen. Jeg gleder meg, sier Børge Lund, håndballandslagets «playmaker» sammen med Kristian Kjelling, til Speaker.no.

Egentrening

Han spiller på verdens nest beste klubblag. Det i seg selv er en enestående prestasjon. Men konkurransen er beinhard. Den nye islandske Kiel-treneren, Alfred Gislason, har skjøvet Salten-gutten Lund bakover i køen.

Med begrenset spilletid i angrep har han skjøttet egentreningen eksepsjonelt bra. Lund har ikke mistet motet. Snarere tvert imot.

- Jeg har vært svært bevisst på egentreningen. Det å legge inn mange økter utenom klubbtreningene. Nå er jeg tent på å gi alt for laget, sier han.

Les også: Unner Norge en EM-semifinale

Parallelt med Kiel-proffens tilbakekomst er Kjetil Strands tilstedeværelse svært gunstig for Norge. Ikke minst når det gjelder skuddstyrke.

- Han har det beste og det smarteste grunnskuddet i verden. Det er ingen som kan måle seg med Kjetil der, sier Lund om Berlin-spillerens mitraljøse.

Familielek

Håndballspillere er ikke fremmed for å gå på ski. I hvert fall ikke strekkjempen Bjarte Myrhol. Han anser det for å være en optimal oppladning til vinterens mesterskap. Strand foretrekker en annen oppkjøringsvariant.

- Jeg har vært hjemme og løpt etter sønnen min. Det er kanskje hardere enn å gå på ski. Deilig har det i hvert fall vært å tilbringe tid med familien sin, sier Strand.

Her er den norske EM-troppen i Østerrike

Robert Hedin er en begeistret landslagssjef. Ikke bare har han to av sine viktigste spillere tilgjengelig. Norge blir også en EM-nasjon å regne med hvis vi legger ekspertenes forhåndstips til grunn. Det liker svensken.

- At folk har troen på oss er veldig tilfredsstillende. Samtidig er det mange jevnbyrdige lag i mesterskapet. 14 lag har etter min mening en like stor medaljesjanse. Dagsformen blir avgjørende, sier Hedin til Speaker.no.

Om tilbakekomsten til Lund og Strand sier han følgende:

- Børge er en komplett spiller - god i angrep og forsvar - og en skikkelig «playmaker». Kjetil har et utrolig skudd og er en potensiell matchvinner.

Les mer om denne saken på speaker.no

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer