Gå til sidens hovedinnhold

Pitbull-Terje raser

Jørgen Foss, blant annet kjent som hoverolleinnehaver i filmen Pitbull-Terje og aktiv lokalpolitiker fortviler etter at Bjølsen skole for andre gang på kort tid er rammet av brutalt hærverk.

BJØLSEN: Foss er styreformann i Bjølsen skoles musikkorps og lokal leder for AUF. Han fikk seg en ubehagelig overraskelse da han kom hjem fra ferie sist uke.
-Jeg skulle innom korpskjellern for å sjekke at alt stod bra til, men det gjorde det definitivt ikke, forteller han til Østkantavisa. Uvedkommende hadde ikke bare knust ruta inn til korpsets lokaler. De hadde også kastet dyre blåseinstrumenter rundt, skåret hull i pauker som i følge Foss er verdt over 100.000 kroner og brukt gulvene som askebeger.

- Rent hærverk

- Jeg turte ikke gå inn da jeg så at ruta var knust, så jeg ringte politiet. De kom og tok seg inn gjennom døra, og det var da jeg så omfanget av skadene. Det er rett og slett helt forferdelig trist, sier han hoderystende. Foreløpig ser det ikke ut til at det mangler noe fra korpsets instrumentlager, så innbruddstyvene har kun vært ute etter å ødelegge, tror Foss.
- Her er ingenting borte, men flere av instrumentene er sannsynligvis ubrukelige etter at de er kastet i veggen. Jeg blir helt målløs av slikt jeg.

Rammet tidligere

Det er langt fra første gang Bjølsen skole blir rammet av hærverk. I desember i fjor tok fremmede seg inn i et av skolebyggene og utøvde hærverk som kostet skolen flere hundre tusen kroner. Nå frykter Foss for korpsets økonomi.
- Det er vanskelig å si hva dette kommer til å koste, men sannsynligheten for at dette blir fryktelig dyrt er stor. Dette er forholdsvis nye instrumenter, sier han. Korpset på Bjølsen har på kort tid bygget seg opp fra en besetning på fire musikanter til i dag å telle over tretti.
- Foreldre og andre frivillige har lagt neden enorm innsats for å få dette korpset opp å gå. Nå er jeg redd begynnelsen på høstsesongen kan være ødelagt takket være meningsløst hærverk, avslutter Foss.

Ukjente gjerningsmenn

Tom Nitschke fra bydelspolitiet har til vanlig ansvaret for kontakt med Bjølsen skole. Han kjenner ikke til hærverket mot korpskjelleren, og har heller ingen grunn til tro at noen slår til mot Bjølsen skole for å ramme dem spesielt.
- Jeg har vært på ferie så jeg kjenner ikke denne saken. Men at det skulle dreie seg om noe hevntokt mot Bjølsen skole spesielt er nesten umulig å svare på uansett. Vi har ingen indikasjoner på nos slikt, selv om skolen er rammet ekstra hardt av hærverk, sier han til Østkantavisa.

Bjølsen skole er også tidligere rammet av hærverk. Her kan du se bildene fra hærverket i desember:

http://ostkantavisa.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071210/NYHETER/531039959

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene