Gå til sidens hovedinnhold

"Trøtt i trynet" etter helgen?

Du skal ikke sove bort sommernatta. Ikke så lenge det finnes dagen derpå-triks.

Finvær, fotball og festligheter krever sin mann midtsommers. Lange, lyse kvelder betyr enda lengre og desto mørkere dager derpå. Men fortvil ikke hjelpen er nær. Noen raske grep er alt som skal til for å framstå morgenkvikk når omstendighetene forlanger det.

Kalddusj

Ifølge John Ødegård Jensen, moteansvarlig i Mann og lokallagsmedlem av "Homsepatruljen", koker det ned til følgende oppskrift: Vann, peeling, fuktighetskrem og eventuelt concealer. Første bud er å komme seg i dusjen, og det før den blir varm.

Hvis du ikke våkner da, er det noe galt med deg, sier Ødegård Jensen, som mener en klut også kan gjøre underverker for både hovenhet og hodepine.

For én ting er at du får vasket søvnen ut av øynene. En annen er at du blir mindre trøtt i trynet bokstavelig talt.
Typisk blir du posete og pløsete i ansiktet når du har vært lenge oppe. Kaldt vann gjør at hudporene trekker seg sammen. Nesten med en gang føler du deg frisk og fin igjen.

Skrell i vei

Punkt to er å ha peeling-kremen parat.
Det finnes to typer kjemisk og fysisk. Den siste inneholder korn som sliper bort døde hudceller og får fart på blodsirkulasjonen, fortsetter Ødegård Jensen.

Fint er det, så lenge det ikke blir for mye av sorten.
Spesielt kvinner har en tendens til å over-peele. Dette er ikke noe du gjør hver dag et par dager i uka er nok. Det kan være smart å spare det til morgenen etter du har vært ute.

Fukt er fint

Så er det dags for en god fuktighetskrem.
Fuktighet er veldig viktig. Det gjør at huden blir mer elastisk. Nå får du gløden tilbake i kinnene, og føler deg ikke lenger så stram i maska, sier Ødegård Jensen.

Han understreker hvor viktig dette er etter en omgang med barberhøvelen. Det gir nemlig en kraftig peeling-effekt i seg selv.
Og selv om mange synes det er ålreit å gå rundt med litt skjeggstubb, ser man alltid bedre ut nybarbert hvis man først skal være fresh, mener Ødegård Jensen.

Dekkoperasjon

Er du litt jålete og det er du i så fall ikke alene om i 2008 vil en såkalt concealer sette prikken over i-en.
Bruk litt innerst i øyekroken, rundt nesevingene og til å dekke over kviser og ujevnheter, foreslår Ødegård Jensen.

Bare vær forsiktig med fargevalget ellers blir det fort kunstig.
Det er om å gjøre finne den som er så lik hudtypen din som mulig. For eksempel har Jean Paul Gaultier en egen dekkstift for menn som ser ut som en liten kulepenn. Den finnes i både lys og mørk utgave.

Vannmann

Ødegård Jensen legger ikke skjul på at han selv gjerne tar seg en midtukeskål hvis sola skinner. Han tillater seg en siste formaning i den forbindelse.

Alkohol dehydrerer kroppen. Det merkes på huden òg, påpeker han.
Da er det essensielt å få i seg nok væske etterpå. Kaffe har sin sider men ingenting slår vann.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping