Gå til sidens hovedinnhold

Ville bli Barbie

Nykåret Frøken Norge, Kirby Ann Basken skal figurere i 30 kjoler på like mange dager. Men hjemme er det joggedressen som er favoritten.

HOVIN: Åh, mamma har rydda, sier en fornøyd Frøken Norge, Kirby Ann Basken, da hun åpner dørene til klesskapet sitt.
Skapet tar intet mindre enn en hel vegg på jenterommet hjemme på Hovin.
Det pleier ikke å være så ryddig, men kanskje jeg skal begynne å holde det sånn nå, sier 21-åringen, som nylig reiste til Mexico for å delta i Miss Universe-finalen.

Mange sko

I skapet til Kirby står det sko med høye hæler på rekke og rad, men i følge henne selv er det for konkurransens skyld.
Jeg tror ikke jeg hadde noen sko med høye hæler før jeg ble med i Frøken Norge. Eller jeg hadde jo når jeg ble Miss Filippinene i fjor, men jeg bruker det ikke til vanlig, sier hun.
Som Frøken Norge blir det mye glitter og glamour, men det er bare på jobb.
Joggedressen er nok favorittplagget hjemme. Dette er skuffen med favorittene, sier hun og trekker ut en hel skuff fylt av joggebukser.
Men hva er det mest av i skapet til Frøken Norge?

Jeg har veskedilla. Jeg har i alle fall 20 vesker. Eller her var det visst enda flere, jeg vet ikke hvor mange vesker jeg har, men det er en del, ler hun.

Ikke jeans

Som de fleste jenter på sin alder, liker Kirby også å shoppe. Men hun er bevisst på å kjøpe kvalitet, og kan gjerne legge litt penger i et plagg, i steden for å kjøpe billig klær på impuls.
Det varierer veldig hvor mye jeg bruker på klær, alt fra ingenting til et par tusen i måneden, men jeg vil ha kvalitet.
Favorittbutikken er Trend på Steen & Strøm, der også favorittplagget hennes kommer fra.
Denne kjolen er det plagget jeg er mest fornøyd med i skapet mitt, sier Kirby, og trekker på seg en kimonoinspirert kjole.
Den kan brukes både som kjole, og som tunika, også liker jeg at det er forskjellig mønster på den, forteller hun, men etter en rask kikk i speilet, må det skiftes igjen.
Obs, det ble visst litt mye pupper, hehe, jeg tror jeg må ha en singlet under denne, sier hun, og forsvinner inn på badet.
Det er en ting det ikke finnes mye av i Kirby Ann Baskens klesskap.
Jeans! Det er mitt største feilkjøp. Jeg har aldri klart å gå med det. Men jeg bestemte meg for at jeg skulle lære det, så jeg kjøpte inn flere forskjellige modeller, men det var fem minutter, så var jeg lei, sier hun, og legger til at hun trives best i skjørt og kjoler.
Ja, skjørt er best.
Og det er kanskje ikke så dumt, når hun nå i en måned framover, skal vise fram kjole på kjole.
Vi må ha 30 kjoler, for vi skal ha en ny hver dag, sier hun, og innrømmer at hun er spent før den store finalen. Men at missekarrieren var en barndomsdrøm, det benekter hun.
He he, nei det er litt flaut, men når jeg var liten så drømte jeg om å bli Barbie, sier en lett rødmende Frøken Norge.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai