Gå til sidens hovedinnhold

En fransk åpenbaring?

Arnaud Demare håper å gjøre som Michael Matthews, Marcel Kittel og Johan Degenkolb.

Under VM i København så Arnaud Demare og Adrien Petit på et punkt ut som et tohodet troll (se bildet).

Det var de ikke, men den franske duoen kom først over streken under U23-rytternes fellesstart.

Som nybakt verdensmester bar det rett til FDJ-BigMat og WorldTouren for den tidligere CC Nogent-sur-Oise-rytteren.

Joker-sjef: - Meget offensiv
Demare konkurrerte mot norske Joker Merida under blant annet Tour de Normandie, Tour de Bretagne og Tour Alsace.

Under sistnevnte ritt tok han en av totalt seks seirer forrige sesong. Gino Van Oudenhove ble imponert over nivået han holdt i de franske rittene.

- Han var meget offensiv i de rittene du nevner, og det overrasket meg litt. Han er sprinter, men holder et høyt nivå. Jeg holdt ham også blant favorittene til VM, sier Van Oudenhove til procycling.no.

I 2012 skal den franske unggutten kastes ut på dypt vann på sykkelsportens øverste nivå. Da kan det være greit å finne trøst hos andre som har vært i samme situasjon tidligere.

- Jeg fokuserer mer på kvalitet enn kvantitet. Jeg ønsker ikke å være pretensiøs og si at jeg vil vinne «så og så mange seirer». Jeg vil gjøre mitt beste og gripe sjansen om den byr seg. Ryttere som John Degenkolb, Marcel Kittel og Michael Matthews har gjort det strålende blant proffene, etter å ha leverte sterke prestasjoner som U23-ryttere året i forveien, minner Demare om i et stort intervju med nettstedet cyclismactu.net.

På celeber liste
I 2010 var det Matthews som hentet hjem verdensmestertittelen i U23-klassen, da han spurtslo blant annet John Degenkolb som tok sølvet.

Demare var ikke langt unna den gangen heller, og tok faktisk femteplassen.

Han har også blitt utropt av procycling.no som en av førsteårsproffene å se opp for under den kommende sesongen:

- Demare er en utpreget spurter, men har også god kjørestyrke, noe fjerdeplassen i U23-utgaven av Paris-Roubaix var et godt eksempel på. Franskmannen er bare 20 år, men kan fort bli en åpenbaring i sykkelsirkuset allerede i 2012, skrev procycling.no-blogger Jonas Lindstrøm i sin analyse.

Les om andre talenter man bør se opp for her!

Sesongåpner med Gabba i Qatar
Demare er naturlig nok interessert i at forventningene ikke blåses opp for mye, på tross av suksessen i ung alder.

- Jeg føler ikke så mye press (i forhold til verdensmestertittelen). Det er kanskje noen som har lagt merke til meg, men jeg vil prøve å unngå altfor mye oppmerksomhet. Jeg er en rytter som alle andre, og er førsteårsproff. Det er ikke slik at jeg kommer til å vinne raskere enn andre, bare fordi jeg ble verdensmester.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FDJ-rytteren gjør unna sesongdebuten under Tour of Qatar i februar. Dit skal selvsagt også Gabriel Rasch. Deretter venter le Trofeo Laigueglia, Kuurne-Brussel-Kuurne og tredagers i Vest-Flandern.

Giroaktuell
Det har også blitt avslørt at unggutten kan få sin debut i en grand tour allerede i første forsøk.

- Ja, det er riktig at jeg har blitt forespeilet en plass der. Jeg ønsket ikke å snakke for mye om det og avsløre for mye, men jeg føler meg komfortabel med å prøve meg der denne sesongen.

- Jeg starter i så fall helt uten press. Det er en spesiell mulighet med tanke på erfaringen og finne ut hva som kreves i et slikt ritt. Jeg kommer til å ha to ukers intervaller mellom rittene jeg kjører, slik at jeg skal klare å restituere meg og trene godt mellom slagene, forteller han.

Dersom du ønsker å lese hele intervjuet med Arnaud Demare, finner du det her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?