I et intervju med egen avis sier avtroppende redaktør i Dagsavisen, Arne Strand (69), at man minimum må betale 1.500 kroner for en bra skjorte.

- Ikke under 1.500 kroner, sier Strand, på spørsmål fra journalisten.

Til Nettavisen NA24 sier Strand at hans uttalelse var en smule overdrevet.

- Jeg tok litt hardt i, men man må i hvert fall over 1000-lappen om man vil ha en bra skjorte. Det er i alle fall min erfaring.

Til tross for sin oppfatning om at kvalitet koster, er han noe usikker om hvorvidt man kan se om en skjorte er dyr eller billig. Men han understreker at den som bærer plagget vil merke forskjellen.

- En billig skjorte vil bli utvaska etter et par vask, mens en dyr skjorte holder seg lenger, sier Strand.

- Kvalitet koster, vet du - og for en mann som bruker skjorte hver eneste dag vil dette være en ren investering, fortsetter han.

Den norske politikeren og journalisten, som er en av Norges mest profilerte politiske kommentatorer, avviser at det fremstår som snobbete å uttale at man må ut med over 1000 kroner for en bra skjorte.

- Nei, jeg tror ikke det blir oppfattet som snobbete, sier Strand.

Hva mener du? Diskuter i under!

- Kommer an på bruken
Ikke alle deler sjefredaktørens skjortesyn.

- Det finnes gode skjorter i alle prisklasser, sier Stein Erik Hagen, til Nettavisen NA24.

Den 57 år gamle forretningsmannen blir rett som det er avbildet iført dress og slips, men han avviser at alt han kler seg i er av den kostbare sorten.

- Om Strand mener han må betale 1.500 kroner for en skjorte, så respekterer jeg det, men jeg mener man kan få gode skjorter til under den prisen, sier Hagen.

Og legger til:

- Men det kommer naturligvis an på bruken. En smokingskjorte koster mer enn en skjorte man tar på seg når man skal ut å gå tur.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Han vet ikke nok
Flere aktører i motebransjen stiller seg også kritisk til Strands oppfatning av skjorteprisene.

- At det ikke går an å finne en fin skjorte til under 1.500 kroner er heldigvis ikke riktig. Han vet nok ikke at du hos Dressmann får skjorter i 100 prosent Egyptisk 2-ply bomull til 499 kroner. Dette er samme type kvalitet som andre merker du betaler over tusen kroner for, sier Siri Nordby, kommunikasjon- og prosjektleder, i Varner-gruppen.

- Hva synes du om at Strand kommer med en slik uttalelse?

- Det er helt greit at han sier det, men han vet ikke nok om utvikling og produksjon av skjorter, så han bør kanskje gjøre mer research før han uttaler seg? spør Nordby.

Hun medgir at man kan merke om en skjorte er av god eller dårlig kvalitet, men påpeker at høy pris ikke nødvendigvis er det samme som god kvalitet.

- Man kan både merke og se forskjell på skjorter med ulik kvalitet. Men en skjorte som koster over 1000 kroner har ikke nødvendigvis en bedre kvalitet enn en billigere skjorte. Så stol på din egen mening og kjøpe en skjorte du liker, oppfordrer Nordby.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- En misforståelse
Også lavpriskjeden H&M er uenige i Strands oppfatning.

- Det er ikke opp til oss å bedømme Arne Strands uttalelser, men på generell basis kan jeg si at det dessverre er en misforståelse at lav pris betyr dårlig kvalitet, sier Kristin Fjeld, presseansvarlig i H&M Norge, til Nettavisen NA24.

- H&M leverer mote og kvalitet til beste pris, og har et svært høyt ambisjonsnivå når det kommer til holdbarhet og kvalitet, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Verdt å betale for
Det finnes imidlertid de som støtter Strands oppfatning.

- Jeg syntes det er verdt å betale hva en god skjorte koster, og dette kan man få fra 1.200 opp til 1.600 kroner, sier Håvard Bråstein, avdelingsleder ved Follestad, Oslo.

Kjeden fører flere kjente merkevarer, som er kjent for sine høye priser.

- En Eton-skjorte, for eksempel, holder meget god kvalitet og vil holde fasong, farge og strykeletthet mye lenger enn en billigere skjorter, sier Bråstein.

- Men er det nødvendig å betale så mye for en bra skjorte?

- Ja, jeg vil si at dette er riktig. Som nevnt kan en standard hvit eller lyseblå ligge noe lavere i pris, men en god skjorte ligger på cirka denne prisen. Grunnen er at stoffene og kvaliteten på disse er nøye utplukket og behandlet, man får større utvalg i fasonger. For travle mennesker er det avgjørende å kunne ha en strykefri skjorte, som man kan ta rett opp av kofferten og den vil rette seg ut ved hjelp av kroppsvarmen, samtidig er stoffet 100 prosent myk bomull, svarer Bråstein.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- De beste ligger over 1000-lappen
Moteredaktør i Side2, Line Kirkhus, mener også at man må ut med over 1000-lappen for de beste skjortene.

- Jeg er enig at skal man ha en bra skjorte bør man styre under de billigste kjedebutikkene. De beste ligger rett over 1000-lappen. Det er jo dyrt, men man trenger ikke så mange av dem, de holder seg bedre og lengre, sier hun, til Nettavisen NA24.

Hun understreker imidlertid at man kan kle seg bra på budsjett, men at prisen på plagget gjenspeiler plaggets kvalitet og dermed holdbarhet.

- Man gjør seg selv en bjørnetjeneste om man alltid kjøper basisplagg billig. Skjorter til 199 kr holder ikke så mange vasker, og man ender opp med å måtte kjøpe flere, og kvitte seg med dem fortere. Kjøper du imidlertid billige (hvit)skjorter, vask dem skånsomt og la dem tørke på hengeren, og for all del, stryk den, oppfordrer Kirkhus.

- Basisgarderoben bør man kjøpe tidløs og det bør legges litt mer penger i. Det er også viktig å behandle tøyet riktig, følg vaskeinstruksjonene. Kjøper du skinnsko med skinnsåle, må du såle dem med gummisåle og impregnere dem, for at de skal tåle en norsk høst/vinter, fortsetter moteredaktøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Den norske stilen er praktisk og folkelig
Foruten å uttale at man minimum må betale 1.500 kroner for en bra skjorte, kritiserte Strand sine mannlige journalistkolleger ved å si at det er mange som kler seg for uformelt.

Kirkhus mener nordmenn pynter seg for lite i hverdagen.

- Den norske stilen er jo praktisk og folkelig, men det er ikke mye som trengs for å løfte et antrekk. For guttene som går i dress er det skjorta og skoene det går på. For jentene kan det være så enkelt som et smykke eller fine sko, tipser hun.

Hva mener du? Må må betale over 1000 kroner for å få en bra skjorte?