I et intervju med egen avis sier avtroppende redaktør i Dagsavisen, Arne Strand, at man minimum må betale 1.500 kroner for en bra skjorte.

Strand korrigerte seg selv noe da Nettavisen NA24 tok kontakt med han onsdag, men det kom alikevel frem at 69-åringen at man i hvert fall måtte over 1000-lappen om man vil ha seg en bra skjorte.

- En billig skjorte vil bli utvaska etter et par vask, mens en dyr skjorte holder seg lenger. Kvalitet koster, vet du - og for en mann som bruker skjorte hver eneste dag vil dette være en ren investering, sier Strand i intervjuet med Nettavisen NA24.

Han uttaler samtidig at han ikke tror det vil bli oppfattet som snobbete å gå ut med sin mening om at en bra skjorte må koste over ti hundrelapper.

Les hele saken:- Må i hvert fall betale over 1000 kroner for en bra skjorte

- Det høres arrogant ut
Hans uttalelser skaper reaksjoner, og i artikkelens debattfelt er det mange som har ytret sin mening om Strands uttalelser.

«Arne Strand med din inntekt far du råd til og betale 1500.1600 for en skjorte ,men ikke alle syns om ditt utsagn , Jeg for min del syns rett og slett det høres arrogant ut», skriver en.

«Føler man at en «bra skjorte» må koste over 1500 kr så er man snobbete, uansett om man liker det eller ei.», skriver en annen.

«Så jeg skal betale 1500kr, for en vare som koster 50 kr å produsere? Dream on, Sosialdemokrat! Tenker jeg fortsetter å kjøpe kvalitets skjorter til 100 til 200 kr. Og når jeg snakker kvalitet, tenker jeg en noe høyere standard enn hva Strand sannsynligvis ser for seg.»

«Her får jeg midt i trynet fra AP-mann Arne Strand at jeg hele livet har kjøpt og benyttet billige drittskjorter. Kan noen fortelle meg hvor jeg finner søknadsskjemaet for pressestøtte slik at også jeg i solidaritet med sosialisten Arne Strand kan kjøpe kvalitetsskjorter til kr 1.500,-??», skriver en annen.

- Merker stor forskjell
Noen er imidlertid dels enig i noe av det Strand har ytret om skjortepriser.

«Bare tull at en bra skjorte må koste 1500,- MEN bruker man skjorter hver dag(selv bruker jeg ca. 10 i uken) så merker man stor forskjell fra de billigste til de litt dyrere... Sikkert akkurat som snekkere eller veiarbeidere merker forskjell på de billigste arbeidsklærne man får på europris osv. mot dem som selges av proffbutikkene vil jeg tro?», står det i kommentarfeltet.

«Mine erfaringer, en person som har skjorter til 1500, og skjorter til 200 er at det varierer ganske stort. Man trenger ikke studere de lenge for å se åpenbare forskjeller. Det er lett å kommentere at dette er snobberi og bortkastede penger uten å ha sammenlignet produktene det er snakk om. Jeg har ikke noe imot å bruke ekstra hos f.eks. Turnbull & Asser i London, for noe jeg bruker mye, og som er litt stas hver gang jeg tar den på. Med det sagt, en billig skjorte som passer bra ser veldig mye bedre ut enn en dyr skjorte som er for stor eller for liten. Mitt tips til de som orker å legge inn litt innsats er å prøve en standard hvit skjorte hos h&m, og så prøve de forskjellige prisklassene oppover. Du vil sannsynligvis finne noe som passer ganske bra, føles ganske bra, og som ikke koster like mye som de i det øvre sjiktet.», skriver en annen.

- Spørs om man gidder å bruke de ekstra pengene
Til tross for at mange er uenige, er det også dem som deler Strands syn.

«Ehm ... han har jo rett, en BRA skjorte føles helt totalt annerledes enn noe «billigreier» til 500 kr så ja kvalitet koster definitivt og i dette landet (selv om de egentlig ikke er verdt det) så koster det ganske riktig over 1000 lappen . Så spørs d jo om man gidder bruke de ekstra pengene da.», skriver en.