Gå til sidens hovedinnhold

- Å avlyse EM vil være å spille terroristenes spill

Den franske arrangøren er klar i sin tale.

Leder for arrangøren av europamesterskapet i fotball i Frankrike i 2016, Jacques Lambert, forteller ifølge BBC at de ikke har planer om å gjøre endring i planene.

- Å lure på om EM 2016 må bli avlyst er å spille terroristenes spill, sier Lambert. Uttalelsen kommer etter at det er uttrykt bekymring for sikkerheten rundt mesterskapet.

Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for at 129 mennesker ble drept og over 350 mennesker ble skadet i den franske hovedstaden fredag kveld.

Fredagens terrorangrep var det andre i Paris i år. I januar ble 18 personer drept da islamistiske terrorister angrep satiremagasinet Charlie Hebdo og en jødisk butikk.

- Risikoen gikk opp ett nivå i januar, og det har bare blitt høyere, sier han, og legger til:

- Vi vil ta beslutninger for å sikre at EM 2016 foregår under de beste sikkerhetsforhold. Sikkerheten på stadion fungerer godt. Den største risikoen er på offentlige steder, forteller Lambert.

En av terroristene som sprengte seg selv i luften ved fotballstadion hadde billett til fotballkampen, men ble stoppet i sikkerhetskontrollen da de oppdaget bombevesten.

EM-finalen skal etter planen spilles på Stade de France 10. juli. Mesterskapet starter 10. juni.

LES OGSÅ: Frykter for sikkerheten under EM i Frankrike

LES OGSÅ: Lassana Diarras søskenbarn døde i terrorangrepet

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken