Gå til sidens hovedinnhold

A-pressen må selge to aviser

...men får da lov av Konkurransetilsynet til å kjøpe Edda Media.

Konkurransetilsynet melder torsdag morgen at de godkjenner A-pressens oppkjøpt av Edda Media, under forutsetning at de selger to aviser: Demokraten, og enten Telemarksavisa eller Varden.

- Tilsynet har funnet at oppkjøpet vil begrense konkurransen vesentlig i markedet for reklameannonser i Telemark og Fredrikstad, samt markedet for nyhetsformidling i Telemark, skriver tilsynet i en pressemelding.

Noe er allerede avgjort

De har allerede godkjent at Agderposten Medier og Tanke Media kjøper Demokraten.

- Etter vår vurdering vil det nå komme inn en ny eier med konkurransekraft både redaksjonelt og finansielt. Dette kjøpet løser de konkurranseproblemer tilsynet har vært bekymret for i dette området, sier konkurransedirektør Christine B. Meyer.

Foreløpig er det ikke gjort noen avgjørelse om hva som skjer i Telemark.

- Når A-pressen har et konkret forslag til kjøper av Varden eller Telemarksavisa, vil Konkurransetilsynet gå inn og vurdere om kjøperen skal godkjennes, sier prosjektleder Beate M. Berrefjord.

For å sikre at avisene som selges i Telemark og Fredrikstad skal kunne fortsette sin virksomhet og utøve et konkurransepress i markedet, pålegges A-pressen, dersom ny eiere ønsker det, å videreføre gjeldende avtaler og praksis som avisene har med A-pressen og Edda Media innen trykk, distribusjon og annonsesamkjøring.

- Meget tilfreds

- Siden avtalen med Mecom om å kjøpe Edda Media ble gjort, har vi vært gjennom gode og grundige prosesser sammen med Konkurransetilsynet. Vi er meget tilfreds med at vi nå har funnet gode løsninger som innebærer at overtakelsen kan gjennomføres, sier A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Han sier at det vil bli Varden som blir solgt ut av konsernet, og at de dermed beholder TA.

Må vente på Medietilsynet

Selv om Konkurransetilsynet nå har gitt sin godkjennelse til det store oppkjøpet, gjenstår fortsatt Medietilsynets godkjennelse. Når de kommer med sin avgjørelse er ikke kjent, og før det skjer kan ikke sammenslåingen av selskapene begynne.

Kommentarer til denne saken