Gå til sidens hovedinnhold

Aalesund ranet til seg full pott

Vant på dårlig dag borte mot Sandnes Ulf.

SANDNES ULF - AALESUND 0-1:

Michael Barrantes var den store spilleren i første runde av Tippeligaen i år. Costaricaneren hadde en finger med i det meste da Aalesund knuste Haugesund.

Mandag ventet en vanskelig bortekamp mot Sandnes Ulf for Barrantes og tangotrøyene. Der fikk vi se en helt annen utgave av stjernespilleren.

- Han er bare en skygge av seg selv. Men det hadde vi snakket om på forhånd. Det er forskjell på gress og tygge Color Line stadion, sa TV 2-ekspert Ole Martin Årst.

I Ålesund ligger det som kjent kunstgress, mens dekket på Sandnes stadion ikke er like fristende på denne tiden av året.

- Snytt for straffe
Men på det som var en dårlig dag, fikk likevel de oransje med seg noe viktig, nemlig alle tre poengene. Det er en egenskap som kan bli svært viktig i det som nok blir en jevn sesong.

Aalesund står dermed med seks poeng etter to kamper og ligger med det på en foreløpig andreplass i Tippeligaen. Henrik Furebotn ble syndebukk for vertene.

- Aalesund får et drittmål som jeg laget til dem, så det er surt, sier han til CMore etter kampen.

Sandnes-nykommeren mente også at hjemmelaget ble snytt for en straffe, da Steinthor Thorsteinsson ble lagt i bakken i andre omgang.

- Selv Aalesund-spillerne sa at det var en soleklar straffe, sier Sandnes Ulf-spilleren, og får støtte av Aalesunds Jonathan Tollås Nation.

- Fra min vinkel så det ut som en soleklar straffe. Jeg hørte et ganske høyt smell, og han flyger vel ennå, sier Tollås Nation til TV 2.

Kjedelig omgang
I første omgang i Sandnes var det ikke mye som minnet om festfotball. Vertene hadde et lite initiativ, men underholdningsverdien var ikke mye å skryte av.

Aalesund imponerte som nevnt i premieren mot Haugesund, men framsto som et helt annet lag på bortebane.

Sandnes Ulf på sin side tapte borte mot Strømsgodset i seriepremieren, og trengte poeng på hjemmebane for å unngå en svært tøff sesong i Tippeligaen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Flere har tippet Asle Andersens menn som nedrykkskandidater denne sesongen, men i Ulf har man likevel et mål om å gjøre det sterkere enn i fjor, en 14.-plass.

En av de få gode sjansene før pause var det vertene som fikk i det 20. minutt. Steinthor Thorsteinsson klemte til på et frispark, men Sten Grytebust reddet greit.

Da lagene gikk til pause sto det 0-0.

Utilgivelig miss
Andre omgang var imidlertid ikke gammel før det skulle bli litt mer liv. Det sørget Sandnes' Henrik Furebotn for, med negativt fortegn.

Nykommeren prøvde å drible på egen 16-meter og mistet ballen. Tremaine Stewart takket, bukket, og satte ballen forbi Sean McDermott i vertenes bur og sendte AaFK i føringen.

Nå måtte hjemmelaget framover på banen, for å ikke stå med null poeng etter sesongens to første kamper, og klarte også til dels det.

I det 62. minutt ble Steinthorsson lagt i bakken inne i feltet og Sandnes-spillerne mente det var straffespark. Det mente ikke dommer Tore Hansen.

Noen minutter senere kom Marius Helle seg fri bak Aalesund-forsvaret, men satte ballen i nettveggen. En god mulighet for vertskapet.

Sandnes styret kampen mot slutten og jaktet desperat en utligning, men ved full tid var det Jan Jönsson og Aalesund som sto med full pott - seks poeng. Ulf har fortsatt null poeng.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken