Gå til sidens hovedinnhold

Abba-Björn anklaget for skattefusk

Abba-medlem Björn Ulvaeus har fått et skattekrav på over 70 millioner i skatter, avgifter og renter.

Abba-stjernen skal ha «vasket» inntektene sine fra musikkproduksjonen gjennom selskaper i skatteparadiser, skriver Dagens Nyheter.

- Dette ble gjort da Björn flyttet til England, og ikke med tanke på å få ned skatten, sier jurist Sven Rygaard, som jobber for Ulvaeus.

Ulevaeus har ervervet store summer i hemmelighet gjennom en kapitalforsikring i forsikringsselskapet Royal Skandia på Isle of Man. Inntekter på royalty og salg av plater fra Abbas og Ulevaeus egen musikkproduksjon har blitt sluset gjennom et nett av stiftelser, et selskap i Nederland og flere selskaper på skatteparadiset Nederlandske Antillene.

Skatteetaten anslår at det er utbetalt 80 millioner i royalties gjennom et nettverk av selskaper. Beløpet gjelder perioden 1999-2003.

Ulvaeus flyttet til England i 1984, men har nå bodd i Sverige i mange år. Skatteetaten mener avtalene er skinnavtaler, og at Ulvaeus driver næringsvirksomhet som han skal skattes for. Rygaard vil ikke kommentere selskapsstrukturen, men sier rettighetene ble overdratt av hensyn til engelske forhold.

- Han hadde sagt fra seg rettighetene. Det kan man ikke bare gjøre om på sånn uten videre, sier Rygaard på spørsmål om hvorfor ordningen bestod etter at Ulvaeus flyttet tilbake til Sverige.

Ulvaeus redegjorde for inntekter på drøye 1,6 millioner kroner i 2003.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken