Gå til sidens hovedinnhold

Abramovitsj jakter Norges 500 rikeste

Superbåten er utstyrt med missilforsvar, skuddsikre vinduer og paparazziskjold.

Båten til den russiske milliardæren og Chelsea-eieren Roman Abramovitsj er lagt ut til leie på Finn.no.

Det norske selskapet Aker Yachts som nå leter etter pengesterke nordmenn tror ikke at en prislapp på 12 millioner kroner uken er avskrekkende.

- Jeg tror det finnes noen gale og rike nordmenn som kunne tenke seg å leie denne her i sommer. Prisen er ikke avskrekkende med tanke på at dette vil toppe alt annet «money can buy», sier Stian Sandlie i Aker Yachts AS til NA24.

Båten ble levert til den russiske forretningsmannen Roman Abramovitsj 9. desember 2010.

Yachten er på hele 163,5 meter (536 fot) , «Eclipse» er verdens største private yacht, 0,5 meter lengre enn Dubai, som hører til Sheikh Mohammed. Båtens kostnader har vært anslått til 340 millioner euro, men i september 2009 kom det en rapport som indikerte at de endelige kostnadene kan nærme seg 800 millioner euro.

Det tilsvarer over 6,1 milliarder kroner!

12 millioner i uken
Leiepriser kan nok skremme de fleste med en pris på to millioner dollar per uke.

For det får man inkudert ett mannskap på 75. Men drivstoff, havneavgifter, mat og drikke kommer i tillegg. Båten seiler i Karibia vinteren 2012, men du kan selv bestemme hvilken rute og havner du vil seile til.

- Vi skreddersyr en opplevelse som topper alt annet du har opplevet eller har vært med på, lyder annonsen.

- Vil ikke selge
- Jeg ville i utgangspunktet høre om jeg kunne få selge den, men han vil ikke selge, kun leie den ut på grunn av det er den beste måten og vedlikeholde en slik båt på sier han. Han trenger ikke pengene, det er for båtens ve og vell, siden han ikke bruker den så mye, sier Sandlie.

Selv om båten er gigantisk, så leies den kun ut til 30 personer. Båten har ni dekk og er delt inn i elleve luksuriøse leiligheter/suiter. Gjesteområdene utgjør totalt 6.000 kvadratmeter.

Se annonsen på finn.no her

Sender tilbud
- Vi jobber med flere tiltak for å skaffe kunder til å leie denne. Vi besitter også en unik database over de 500 rikeste i Norge som vi jobber med å sender tilbud til. Vi skal også ha stand på båtmessen Sjøen for alle på Lillestrøm der vi blant annet gir ut vår katalog i et opplag på 10.000 eksemplarer, sier Sandlie.

Les også: - Ville bytte kona mot Røkkes drøm

Den største leiligheten, selveste rederlugaren og sannsynligvis Romans eget krypinn på 500 kvadratmeter, er imidlertid ikke for utleie.

Sandlie sier at det ikke finnes bilder av båten innvendig.

- Det har han vært flink til å holde privat. Og hans oppfatning til de som spør eller er interessert i bilder er ikke de som leier en slik båt, sier Sandlie til NA24.

HTML EMBED

Rakettsystem inkludert
M/Y Eclipse er utstyrt med all tenkelig luksus som overgår enhvers fantasi. Hun har et unikt sikkerhets- og rakett-forsvarssystem, skuddsikre vinduer og skrog som holder pirater unna. Eclipse har også et antipaparazzi-skjold, som hindrer ivrige fotografer å ta bilder av deg og ditt selskap.

Les også: Tidenes dyreste til salgs i Norge

For å få leie farkosten kreves det en søknad.

- Av sikkerhetsmessige årsaker forlanges det en søknad fra leietaker. Det er heller ikke betinget av at man får leie den hvis man har pengene, det er eier og hans mannskap som vurderer dette, sier Sandlie til NA24.

Ansatte i Aker Yachts drev tidligere Viking Cruise på Aker Brygge, som da var landets største charterselskap med blant annet vikingskip, skuter og yachter.

Les også: Røkkes yacht selges på Finn

Dette er Abramovitsj
Russiske Roman Arkadievitsj Abramovitsj er foredreløs, født i 1966 og regnes av Forbes som verdens 53. rikeste med en formue på 13,4 milliarder dollar.

Han sluttet tidlig på skolen og omtales som en av de russiske oligarkene. På starten av 1990-tallet var han involvert i flere kontroversielle handler med oljeeksport, men det var først når han i 1995, sammen med milliardæren Boris Berezovskij, klarte å få kontrollen på oljeselskapet Sibneft for rundt 100 millioner dollar, som var langt under markedspris, at pengene virkelig begynte å rulle inn.

Når Boris Berezovskij så flyktet fra Russland til London i 2000, grunnet misnøye fra Vladimir Putin, solgte han andelen sin i oljeselskapet Sibneft til Abramovitsj. Roman solgte så i 2005 andelen, på 72,6 prosent av Sibneft, til den statlig kontrollerte gassgiganten Gazprom for 13,1 milliarder dollar. Flere av milliardene til Abramovitsj er saltet ned i fotballklubben Chelsea, herregårder, eiendommer og leiligheter i Storbritannia og ellers i Europa.

Boris Berezovskij flyktet til Storbritannia i 2000, der han nå har asyl, etter han kom i unåde hos Russlands mektige Vladimir Putin. Og han setter neppe sine føtter på russisk jord igjen da han siden har blitt dømt til seks års fengsel i en russisk domstol for svindel fra det statlige flyselskapet Aeroflot. Russland har flere ganger forgjeves krevd ham utlevert.

Abramovitsj på sin side blir sett på som lojal ovenfor den mektige lederen.

Boris Berezovskij har tidligere saksøkt sin ekspartner for flere titalls milliarder kroner. Han mener at Abramovitsj truet ham til å selge aksjeposter i oljeselskapet Sibneft, aluminiumskjempen Rusal og tv-kanalen ORT til langt under markedspris.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken