Gå til sidens hovedinnhold

Abramovitsj kjøper ny fotballklubb

Men handelen kan gå i vasken lørdag.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj har investert mye penger i klubben siden han tok over i 2003. Investeringene har gitt en rekke titler til den blå klubben.

Den rike russerens involvering i Premier league-klubben har likevel vært omstridt og mange mener det han driver med er økonomisk doping i fotballen.

Mye tyder likevel på at Abramovitsj ikke blir borte med det første. Nå ser det ut til at russeren også er i ferd med å utvide, ifølge spanske El Mundo.

Abramovitsj skal nemlig være i ferd med å kjøpe seg inn i den spanske klubben Mallorca. Det skal være snakk om 55 prosent av aksjene.

Det er et selskap eid av Abramovitsj som står bak oppkjøpet, men det gjøres sammen med to andre personer. Avtalen skal gå igjennom 1. juli.

Den forutsetter imidlertid at Mallorca ikke rykker ned lørdag. Klubben ligger to poeng over nedrykksstreken i spansk andredivisjon, når én kamp gjenstår.

Mallorca møter Cordoba borte i siste seriekamp.

Det er majoritetseierne Lorenzo Serra Ferrer, tidligere Barcelona-manager, og Biel Cerda, som ønsker å selge sine aksjer i klubben til gruppen.

Abramovitsj har i tillegg til Chelsea også eierinteresser i nederlandske Vitesse og russiske CSKA Moskva. Han skal også være i samtaler om å kjøpe opp deler av skotske Hibernian og israelske Hapoel, skal man tro El Mundo.

Oppkjøpet av Mallorca vil sørge for at Chelsea får muligheten til å sende unge spillere på lån dit, på samme måte som de blå nå gjør med Vitesse.

Kommentarer til denne saken