Mens sinte demonstranter roper etter dødsstraff for den britiske læreren, jobber nå de britiske muslimene Lord Ahmed og Baronesse Warsi å få kvinnen løslatt, melder BBC.

De to er medlemmer av det britiske overhuset og har reist til Sudan for å møte læreren, og senere treffe Sudans president Omar al-Bashir.

Ifølge BBC skal Gibbons nå ha blitt flyttet til et hemmelig sted av frykt for hennes sikkerhet. Fredag ble det meldt at en stor folkemengde demonstrerte mot Gibbons, og de krevde at den britiske læreren blir henrettet.

Britiske myndigheter har iherdig forsøkt å få Gibbons utlevert til Storbritannia, men så langt uten hell. Lord Ahmed derimot er optimistisk. En talsmann for adelsmannen sier til BBC at de har fått melding om at sudanske myndigheter vil samarbeide.

Gibbons ble pågrepet av sudansk politi i hovedstaden Khartoum 26. oktober. 54-åringen var mistenkt for å ha fornærmet profeten Mohammed fordi hun lot barna i klassen sin kalle klassebamsen for Mohammed. Tre dager senere ble hun dømt for blasfemi og ble idømt 15 dagers fengsel.