- To personer, en mann og en kvinne, er omkommet etter melding om overdose, mens en kvinne i 30-årene overlevde en overdose. I tillegg har vi fått melding om to andre overdosetilfeller fra AMK-sentralen, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

Frykter farlig stoff
Alle de fem overdosetilfellene skriver seg fra onsdag, og politiet advarer nå mot et livsfarlig dop som kan være i omløp på Ringerike.

- Ja, vi frykter at et veldig sterkt stoff eller farlig stoff er i omløp, men vi vet ennå ikke hva slags stoff det er snakk om, sier Omholt.

Blir obdusert
Det endelige svaret vil ventelig komme når de to er obdusert. Det var ved 10-tiden onsdag at meldingen kom om to overdosetilfeller et stykke utenfor Hønefoss sentrum. Helsepersonell var raskt på stedet, men livet til de to sto ikke til å redde.

Ved 12.30-tiden ble det under et politioppdrag et annet sted funnet en kvinne i 30-årene som også hadde tatt fått i seg en overdose. Hun overlevde takket være rask behandling.

Politiet har videre fått informasjon om ytterligere to overdosetilfeller i samme distrikt fra AMK-sentralen. Også der fikk ofrene rask og livreddende behandling.

Politiet opplyser at flere av overdosetilfellene fant sted på steder som er kjent for sitt rusmiljø.