Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot kristne skoler

Agder-biskop Olav Skjevesland er bekymret over det økende antallet kristne privatskoler og frykter at friskolene vil gjøre det vanskeligere å skape toleranse mellom religionene.

Utdanningsminister Kristin Clemet (H) har signalisert at hun vil gjøre det lettere for menigheter og trossamfunn å etablere egne skoler.

I en tale første nyttårsdag advarte biskopen for Telemark og Agder mot dette, melder Telemarksavisa, ifølge NTB. Biskopen frykter at slike skoler vil øke motsetningene mellom ulike kulturer og trossamfunn

- Skolen er den minst egnede arena for slike feider mellom trosretninger og livssyn, så det må vi med klokskap og vidsyn prøve å unngå, sa Skjevesland i talen.

Overfor Telemarksavisa understreker Skjevesland at kirken må ta inn over seg at Norge er i ferd med å bli et flerkulturelt og flerreligiøst samfunn.

- Det vil være svært uheldig dersom vi får en kraftig økning i tallet på kristne privatskoler. Vi er nødt til å skape gode arenaer for integrasjon, og det finnes ingen bedre møteplass enn den offentlige skolen, sier Skjevesland.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?