Gå til sidens hovedinnhold

Advarer unge mot Syden-voldtekter

Forsikringsselskapene merker økning av voldtektsanmeldelser i Syden.

- Unge kvinner på Syden-ferie bør være årvåkne. I fjor registrerte vi flere grove voldtekter, blant annet i Bulgaria og Spania, sier reiseskadesjef Leif Olav Mjelde i forsikringsselskapet TrygVesta.

Mjelde understreker at det er viktig å være oppmerksom og ta forholdsregler for å unngå at ferien får et dramatisk utfall. TrygVesta registrerte i fjor sommer flere tilfeller der jenter i 17-20-årsalderen ble voldtatt etter å ha vært ute på byen på feriestedet sitt. I noen av tilfellene hadde uvedkommende puttet dop i drinken, mens andre av ofrene ble dratt inn i en bil.

I en voldtektssak anbefales å gå til lege, og å få hjelp på stedet. Forsikringsselskapet sørger for å få den skadelidte hjem så fort som mulig. Tilkallelse av foreldre vil også være dekket på reiseforsikringen.

- Ved tyveri og ran oppfordrer vi om å melde dette til politiet, men opplever du dårlig tilgjengelighet, lite imøtekommende politi, eller at du ikke blir tatt på alvor, er det ok å la være, også i slike tilfeller, sier Mjelde, som har følgende råd til de unge:

- Pass på glasset ditt, ikke ta imot drinker fra fremmede og unngå å gå alene, særlig på nattestid.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis