Gå til sidens hovedinnhold

Afrikansk oppvarming for Norge

Pa-Modou Kah overtok ansvaret for oppvarmingen da landslaget trente i Singapore mandag. For første gang applauderte spillerne etter endt oppvarming.

For det lignet slett ikke på oppvarmingene Roar Robinson har ledet på landslaget i mange år.

- Robinson har dårlige oppvarminger, så jeg måtte vise hvordan det skal gjøres, sa Kah med et bredt flir, henvendt til landslagets fysioterapeut.

Det var nesten brasiliansk oppvarming der spillerne danset rundt banen mens Kah ledet dem i ulike øvelser.

- Brasiliansk, nei. Det er afrikansk, ikke brasiliansk, korrigerer Kah bestemt.

Robinson forsøkte seg med at han hadde ventet noe mer spektakulært da Kah omsider fikk lov til å vise fram oppvarmingsøvelsene han har snakket så varmt om.

- De har ikke rytmen ennå, forstår du. Jeg kan ikke kjøre de avanserte bevegelsene før de har det. Som denne, for eksempel, sier Kah og svinger høyt med beina så alle innvendinger er nytteløse.

- Men varme ble de!

Fullverdig
Kah fikk klapp på skulderen fra Åge Hareide etter den humørfylte oppvarmingen på Jalan Besar stadion i Singapore, der resten av økta etter tre og en halv times flyreise fra Hongkong besto av lekfulle øvelser med ball for søndagens reserver og jogging for dem som spilte.

Etter å ha nøyd seg med to kortvarige innhopp og rollen som humørspreder i Hongkong, får Kah sjansen til å vise seg fram ordentlig onsdag. Han har ventet tålmodig på sjansen.

- Fotball er et spill der man ikke vet hva treneren tenker, men det har vært to sterke spillere på midtbanen i begge kampene. Det er veldig mange gode spillere i Norge, men jeg liker utfordringer. Onsdag blir det min tur, og det er viktig for meg å ta vare på sjansen og vise at jeg er fullverdig, sier han.

Ardian Gashi er en spiller som i likhet med Kah har lidd litt under at Åge Hareide i sine første landskamper valgte å satse tungt på Rosenborg-spillerne som "limet" i et lag som skal spille på Rosenborg-måte. Også han får sjansen onsdag.

Må prestere
- Jeg håper det. I så fall blir det min debut fra start på landslaget, klart det er stort. Det er artig å spille for Norge og være med her, sier Gashi som fikk debutantnåla etter et kort innhopp i den første kampen i Hongkong.

Han kunne nok tenkt seg litt mer spilletid i den kinesiske nyttårsturneringen, men klager ikke.

- Åge er ny trener, og det er klart han har lyst til å gjøre det bra. Han står for å velge ut laget, og vi kan ikke gjøre annet enn å vise oss fra vår beste side når vi får spille. Jeg vet hvor landet ligger, og det er ikke annet å gjøre enn å prestere, sier Gashi som har skjøvet dragkampen mellom Vålerenga og Ørn-Horten helt ut av hodet mens han er i Østen.

- Jeg har lagt det bak meg og gidder ikke involvere meg nå. Jeg forholder meg til de beskjeder som eventuelt kommer, før det tenker jeg ikke på saken, sier unggutten som formelt er 2. divisjonsspiller for Ørn inntil klubbene måtte bli enige.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen