Gå til sidens hovedinnhold

Aftenposten er Norges største

Nå bekreftes medierevolusjonen

NA24 Propaganda har tidligere avslørt at Aftenposten har blitt Norges største avis i løpet av årets tre første måneder. De er nå større enn tabloidavisen VG.

Les NA24 Propagandas sak her:

NA24 Propagandas avsløring bekreftes i kvartalsrapporten til Schibsted. Opplagsvolumet for VGs papiravis på hverdager stupte 8 prosent til 237.166 eksemplarer. Til sammenligning falt Aftenpostens opplag på hverdager med 2 prosent til 242.061 eksemplarer.

Skal feire seg selv
Etter det NA24 Propaganda forstår skal endringen av maktbalansen i norsk papiravisbransje brukes for alt det er verdt på Aftenpostens fødselsdag. Aftenposten feirer sin 150 års dag på fredag.

NA24 har tidligere spurt mediarådgiveren Lasse Gimnes om hans reaksjon på at Aftenposten nå er størst.

- Det som er bomben er at det har skjedd så tidlig, sa Gimnes.

Nådde toppen i 2002
VGs papiravis nådde toppen i 2002. Da var snittopplaget til VG over året på hele 390.510 eksemplarer. På åtte år har altså avisen salg altså dalt med dramatiske 153.344 eksemplarer på hverdager.

Store lønnkutt og økt pris på avisen, har motvirket mye av VGs opplagsfall. Likevel falt opplagsinntektene i første kvartal 2010 med 10 millioner kroner til 286 millioner kroner, og de totale inntektene falt fra 472 millioner kroner i fjor til 466 milloner kroner i første kvartal i år. Aftenpostens opplagsinntekter steg med 4 prosent, mens de totale inntektene falt med 5 prosent til

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken