Gå til sidens hovedinnhold

Agger åpner for exit

Daniel Agger orker ikke sitte på benken i Liverpool.

Agger (26) har slitt med skader og hadde ikke spilt kamp siden Danmarks oppgjør mot Kypros i Parken den 12. oktober. I helga var han tilbake i startoppstillingen til Liverpool for første gang siden 29. august, en kamp hardt prøvede Liverpool til slutt vant 2-1 etter et sent vinnermål mot Bolton.

Likevel går spekulasjonene om hvorvidt Aggers framtid i Merseyside-klubben er over. To navngitte tyske klubber hevder de er blitt tilbudt den solide midtstopperen, og Agger selv sier han ikke er avvisende til en overgang.

– Jeg har fortsatt tre år igjen av kontrakten min, men det er ikke jeg som bestemmer om jeg er på banen. Hvis jeg ikke spiller og er skadefri har jeg ingen grunn til å være her. Jeg har kommet til en viss alder og føler jeg har nivået inne for å spille for denne klubben. Så hvis jeg ikke får spille, og er utenfor en periode, er det ikke interessant å være her, sier Agger til danske Jyllands-Posten.

Usikker
På spørsmål om tyske klubber kan være aktuelt svarer han at han ikke har hørt noe konkret, men dersom ryktene er sanne er han åpen for en overgang.

– Men jeg har vært skadet i alt for lang tid til at jeg kan stille noen krav akkurat nå. Lørdag var første gang jeg i det hele tatt fikk spille midtstopper under Roy Hodgson i en ligakamp. Derfor er det tidlig å si hva han vil med meg, men jeg må hele tiden vurdere min situasjon, sier Agger.

Agger åpnet de tre første ligakampene på venstrebacken – de tre neste kom han inn for nyervervelsen Paul Konchesky på backplass – før han ble skadd i oktober.

Det er de tyske toppklubbene Wolfsburg (13. plass) og Leverkusen (3. plass) som skal være de to nevnte klubbene.

Anbefalt av Hyypiä
Det skal ha vært Sami Hyypiä (37), som har bestemt seg for å legge opp, som har kommet med anbefalinger rundt Agger. Leverkusens trener, Jupp Heynckes, uttalte dette til tyske Expressen mandag.

– Vi har merket oss spilleren og hans kvaliteter. Vi har også snakket med Sami om ham, fordi de spilte sammen i Liverpool. Han er en riktig god spiller.

– Først ville ikke Liverpool selge ham, men så ombestemte de seg. I det siste har spilleren hatt for mange skadeproblemer. Dessuten er han for dyr og er derfor ikke et tema for oss lengre.

Dansken står bokført med 84 ligakamper for Liverpool. (ANB)HTML EMBED

Kommentarer til denne saken